TANZANIA

Eventyrlandet som rommer det meste. Fra toppen av Kilimanjaro til drømmestrender ved det Indiske hav, Dramatisk og uberørt landskap gir magiske møter med dyrene på savannen.

Bomani Beach Bungalows

Det beste utgangspunkt for et nært møte med land og folk, 20 km nord for Dar es Salaam i landsbyen Mlingotini.

Bagamoyo

En viktig handelspost og hovedstad i det tidligere tysk Øst-Afrika kolonistyre. I dag en by med ca 30 000 innbyggere og med mange spor etter David Livingston og hans bekjempelse mot slaveriet. Navnet betyr «der jeg legger ned mitt hjerte»

TANZANIAVILT – VAKKERT – TRYGT  

Mye av det opprinnelige Afrika er bevart i Tanzania, som er det største landet i Øst Afrika. 60 millioner innbyggere. Dar es Salaam er den største byen, mens Dodoma er hovedstad.  Landet er politisk stabilt og ingen ulmende stammefeider,
har lite kriminalitet og anses derfor å være det tryggeste landet i Afrika.

Landskapet strekker seg fra Kilimanjaros topp til korallrevene i Det Indiske Hav. En reise til Tanzania betyr safari for de fleste, hvor de mer enn 20  nasjonalparkene byr på helt spesielle naturopplevelser;
fra nære møter med dyrene til flotte vandringer – enten du vil bestige Kilimanjaros topp eller nyte enklere fjellturer.

Sammen med Pearl Journeys kan du også oppleve nære møter med menneskene – stammene og kulturene, fra fjellkultur i Marangu Village ved Kilmanjaros fot, til kystkultur ved Det Indiske Hav, i Mlingotini Village og krydderøya Zanzibar. 
Vi brenner også for å sette  positive spor etter oss der vi ferdes, og hjelper der muligheten byr seg  med fondet Sharing for Life

Skreddersydd for DEG

Fortell oss hva du ønsker, så kan vi si deg hvor du skal reise! Slik gjør vi ferien din til en fulltreffer.  Alt basert på vår lokalkunnskap etter flere ti-års erfaring.

Forslag på turer

Etter mange års reise og opphold i Tanzania og med vårt eget strandhotell har vi noen spesielle perler vi gjerne viser deg.
Dette er bare noen eksempler…

Nyttig å vite:

Tanzanias grenser
Tanzanias grenser mot Uganda i nord, Rwanda, Burundi og Den demokratiske republikken Kongo i vest, Zamibi Malawi og Mosambik i sør. I øst ligger Indiske Hav
Trengs visum
Norske besøkende til Tanzania må ha visum.  Dette kan ordnes på flyplassen ved ankomst eller på forhånd via den tanzanianske ambassaden i Stockholm) mot gebyr. Dersom en ordner visum ved ambassaden i Stockholm så begynner visumet å løpe fra den dagen det er utstedt. Visumet har en varighet på 3 måneder. Pass må være gyldig i inntil 6 måneder etter innreise.
Valuta
Tanzania Shilling  1000 TZS = 3,48 kr
Klima
I Tanzania er klimaet tropisk selv om det er store geografiske forskjeller i landet. For eksempel faller det årligt mellom 400 – 2000 mm, fordelt over to regnperioder – det faller mest ved kysten og i høylandene, mens det er relativt tørt på sentralplateauet. Det er er mye sol året rundt i hele landet.
Språk
Nasjonalspråket er swahili, et språk som tilhører bantu-språkene. Det andre offisielle språket er engelsk. Andre språk som blir snakket er indiske språk og portugisisk,
Tidsforskjell
Tidsforskjell: +1 time når det er sommertid i Norge
Veinettet
Veinettet er av varierende kvalitet, og i regnsesongen kan de mange grusveiene kollapse.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com eller ringe oss på 41 46 56 68, hvor vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
Vi møter deg gjerne i Grimstad, Tønsberg eller Oslo etter avtale.

KONTAKT OSS

E-post: info@pearljourneys.com
Telefon: (+47) 414 65 668

Adresse: Gjert Sørensens vei 40, 4879 Grimstad