SPANIA

CADAQUES
den gjemte perlen ved grensen til Frankrike

COSTA BRAVA KYSTEN
Fiskerlandsbyer og bortgjemte viker

GARROTXA
Det vulkanske området Garrotxa

SPANIA:

Dette ferielandet har perler å by på – langt mer enn bare badeliv og shopping.

Vi har funnet frem Catalonia og viser dere de gjemte perlene – ved kysten og i innlandet. Hotellene er håndplukket og guidene har kunnskap om alt fra historie til mat.  Bli med på matlaging i Girona, opplev Romersk og Gresk kultur, opplev Salvadore Dali og kysten av Costa Brava med fiskerlandsbyer og naturparker.

Travel like a local – vi tipser deg og gir deg perlene og selvfølgelig har vi latt oss oss forføre av det spanske kjøkken – tapas trylles frem med gode ferske råvarer av topp kvalitet. De spanske kokkene er stolte av sine tradisjoner og kortreiste råvarer.

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.

Nyttig å vite om Spania:

Ferie og Helligdager
Spansk hovedferie legges i august og varer og ca 3 uker – Topp 3 destinasjoner for italienere er Madrid, Costa Blanca og Costa del Sol,  men også alle øyene er spanjolenes egne feriedestinasjoner.

Øvrige merkedager – fri og helligdager finner du her

 

 

Kystlinje
Italias kystlinje er 4.964 km lang.  Norge har verdens nest lengste kystlinje med hele 100 915 km,  men Spania stiller tross alt med både deilige strender, yndige fiskerlandsbyer og langt hyggeligere temperaturer enn det vi har her i nord. De mest kjente kystområdene er – fra syd mot nord;  Costa del Sol, Costa Blanca og Costa Brava.
Valuta
Spania bruker som kjent euro som valuta. Ha gjerne med nok euro hjemmefra til å klare deg noen dager. Når du er i Spania, er minibank den enkleste måten å skaffe seg euro på. Minibanker finner du nesten overalt, men husk at gebyret for uttak kan være høyt

Ikke velg norsk valuta når du betaler med kort i utlandet. – Sparebanken Vest har dokumentert at kundene i 99,7 prosent av tilfellene taper på å velge norsk valuta, og det er få grunner til å tro at det er annerledes i andre banker. (ref dagbladet 8.apri. 2017)

Klima
Spanias klima kan grovt sett deles i tre hovedgrupper: middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord, og kontinentalt klima på høysletta i innlandet. I de varmeste områdene  kan temperaturen tippe 40 grader på sommeren.
Kystområdene (Middelhavet) fra Costa Brava i nordøst til Costa del Sol i sør har middelhavsklima med tørre, varme somrer og milde, til dels nedbørrike vintrer.

Sesongen i Spania regner vi fra april og ut oktober, men storbyferie fungerer året rundt – Madrid, Sevilla, Barcelona og Malaga er også fantastiske som Påskedestinasjoner.

Språk
Offisielt språk i Spania er spansk. I  Catalonia, Galicia og Baskerland er språkene henholdsvis katalansk, galicisk og baskisk offisielle skrift- og undervisningsspråk i tillegg til spansk.
De fleste som jobber i turistnæringen forstår også godt engelsk og en del snakker tysk

KONTAKT OSS

E-post: info@pearljourneys.com
Telefon: (+47) 414 65 668

Adresse: Gjert Sørensens vei 40, 4879 Grimstad