Safari i Nord-Tanzania

Parkene i Nord er velkjente og populære som reisemål for Safari i Afrika. Legendariske Serengeti Nasjonal Park har endeløse savanner og er vel kjent for den årlige migrasjoner av millioner av gnuer….og løver, leoparder, elefanter, neshorn, og afrikanske bøfler.

Stepper - savanner - natur og dyr - SAFARI

Migrasjon av gnuer

Nesehorn - et sjeldent syn

Elefanter glemmer aldri...

Flokken tar vare på hverandre

King of King

Avreisedato

1. november 2018

Antall netter

17 – full pakke

Full pakke kr.

34 900,- pr.person
*ulike priskombinasjoner

En uforglemmelig opplevelse - SAFARI

Drømmer du om å være i nærheten av løver, elefanter, bøfler, sjakaler, leoparder for å nevne noen av dyrene vi kan oppleve når vi kjører rundt på savannen.  Våre guider er rutinerte, spotter dyrene og har lokal kjennskap til parkene, og på denne turen besøker vi 4 parker i Nord-Tanzania. Din drøm om Safari i Afrika vil bli til virkelighet når du blir med til Serengeti, Ngorogoro, Lake Manyara og Tarangire.

Tarangire

Tarangire har blant annet verdens største forekomst av elefanter. Her er det også mye roligere og færre besøkende enn andre parker nord i Tanzania.

Lake Manyara

Her får du definitivt “jungelfølelsen” med det samme du entrer parken som er kjent for sine tre-klatrende løver og for å være en veldig frodig og grønn park.

Serengeti

Denne parken er virkelig et villmarkas mekka med sine berømte sletter, som gir deg muligheten til å se The Big Five.

Ngorogoro

Parken er et naturens 8 under i verden og imponerer med en diameter på 19 km og 260 kvkm krater. Mer enn 30 000 dyr inkludert det svarte neshornet har sitt hjem her – en genuin opplevelse.

Bomani Beach

Bomani Beach Bungalows er et hotell 60 km nord for Dar es Salaam, nærmere bestemt i landsbyen Mlingotini med 2 500 innbyggere. Hotellet er etablert av Solfrid Gjengset og ligger ved kystens eneste lagune, i det Indiske hav.  Her er 12 rom fordelt på små bungalower, alle med utsikt mot sjøen. Hit opplever vi  det genuine, i et nært møte med mennesker, natur og kultur. Omgivelsene innbyr til total avslapping, samtidig som det er mulig å delta i aktiviteter som båttur, dykking og snorkling. Vi kjører utflukter til landsbyer og byer i området. Her kan du lese mer om Bomani Beach.

Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe og  selvstendig del av Tanzania. Hovedøyene er Unguja og Pemba samt mindre øyer som ligger rundt disse. Zanzibar har vært besøkt av arabiske og portugiske handelsfolk og var kontrollert av det omanske sultanatet  før det ble britisk i 1890. Først i april 1964 slo Zanzibar seg sammen med den gang Tanganyika og ble omdøpt til Tanzania i oktober samme år.  Zanzibars hovedstad er Stone Town og står i dag på UNESCO´s verdensarvliste.

Zanzibars hovedindustrier er krydder og turisme

Dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Afrika - Tanzania - Kilimanjaro Airport

Velkommen til Safari nord i Tanzania!

Du blir møtt av vår sjåfør på flyplassen og kjøres til hotellet, ca en times kjøring. Dette er “safari-hovedstaden” og du bor på Ilboru Safari Lodge i det fantastiske området ved foten av Mt. Meru. Her serveres middag, og etterpå er det å slappe av på hotellet for oppladning eller hvile – ditt valg –  for å være klar til den store safarien neste dag!

 

Dag 2: Safari Tarangire National Park

Safaritime!!! Det blir en tidlig- men god, start. Det er også vårt beste råd for safari: Stå opp så tidlig som mulig for å få mest mulig ut av disse dagene i så spennende omgivelser!

Avreise fra Ilboru mellom kl 07:00 og 08:00. Etter halvannen til to timers kjøring er vi framme i Tarangire National Park.

Vi har med oss lunsjpakken fra hotellet, så vi bruker dagen i parken og får optimalt utbytte av den første safaridagen!

Tarangire har verdens største forekomst av elefanter og er mindre kjent enn andre parker i nord. Her opplever du en ekte følelse av savannene og de ville dyrene i sine naturlige omgivelser.
På slutten av dagen setter vi kursen mot den første safarilodgen: Lake Burunge Tented Camp som ligger rett innenfor inngangen til parken. Lodgen er vakkert plassert ved bredden av Lake Burunge og vi er sikre på at du vil nyte den første natta I villmarka her.

Dag 3: Lake Manyara National Park

Etter frokost går ferden mot Lake Manyara National Park, vårt andre safarimål, som vi når etter ca. 1 – 1 ½ times kjøring. Parken er kjent for sine tre-klatrende løver og for å være en veldig frodig og grønn park. Her får du definitivt “jungelfølelsen” med det samme du entrer parken. Nesten hele dagen tilbringes i parken og vi nyter lunsj-pakken fra hotellet underveis.

Denne parken har også et par nye aktiviteter for den som vil ha et avbrekk I dagen:

En spasertur I tretoppene, hvor du I løpet av 370 meter med broer spent mellom tretoppene kommer opptil 18 meter over bakken. En spektakulær opplevelse og en helt ny vinkling på dyrelivet, her ser du området I fugleperspektiv!

For den som er klar for enda flere opplevelser, er det satt opp en ny “zip-line”! Dette er en helt unik opplevelse med 5 strekk over mer enn 1 km og med seks plattformer bygget rundt noen helt fantastiske baobab-trær som mellomstasjoner

Etter en spennende dag I parken, kjører vi til Karatu og den fantastiske Farm House Valley omtrent 45 minutter fra Lake Manyara. Her kan du slappe av i poolen etter en lang dag i parken. Overnattingsstedet ligger også kun 5 km fra inngangen til Ngorongoro, hvor vi passerer på vei til Serengeti i morgen.

Dag 4 - 6 : Serengeti National Park

Nå er det klart for spesielt spennende dager i Afrikas mest kjente safarimål – Serengeti. Etter en god frokost på farmen er vi igjen på vei, en flott tur gjennom Ngorongoro-området. Vi stopper ved krateret for å få noen bilder og trigger forventningene til hva vi skal oppleve  om tre dager.

På vei videre mot Serengeti vil vi innta lunsj-pakken fra farmen, nærmere bestemt på Oldupai Gorge. Her er det funnet spor av de første mennesker på jorden, og det regnes som det viktigste stedet i verden for å dokumentere menneskets utviking.   Kort tid senere ankommer vi den kjente Serengeti National Park, hvor vi tilbringer resten av dagen med gamedrives til den sentrale delen av parken. Total kjørelengde denne dagen er ca 150 km.

På slutten av dagen ankommer vi den nydelige Kubu Kubu Tented Camp, med perfekt beliggenhet I hjertet av Serengeti, og med utsikt over steppene. Slå deg til her og nyt kvelden, middagen og en stund ved bålet før du går til sengs. Her skal du være i 2 hele dager og 3 netter.

Etter en herlig, tidlig frokost er det tid for en hel dag i villmarks-paradiset. Det gjelder å komme seg tidlig opp om morgenen for da er dyrene mest aktive. Serengeti er nok den mest kjente nasjonalparken i Afrika, et villmarkas mekka med sine berømte sletter. Med litt hell kan du se The Big Five. – Uansett kan du suge inn inntrykkene fra de nære møtene med mange forskjellige dyrearter i deres naturlige element.

                  

 Vi har med oss lunsjpakker på turen, slik at vi kan tilbringe hele denne dagen ute i villmarken. Senere kan du også  nyte Lodgens fasiliteter som f.eks  svømmebasseng etter en hel dag med game-drives.

Safariguiden er viktig for en suksessrik safari. Våre guider er erfarne og liker å snakke med deg som gjest. Ikke nøl med å komme med dine spesielle ønsker, slik at guiden kan legge til rette og du får minner for livet.

Dag 7: Ngorongoro Crater

Nå sjekker vi ut fra Kubu Kubu etter frokost og starter på turen mot Ngorongoro Crater. På veien mot kraterkanten vil du kjøre gjennom områder hvor det også er mulig å se dyrene i sitt rette element. Ingen av parkene i Tanzania er rigget eller avgrenset slik det er en del andre steder.

Resten av dagen tilbringer du i Ngorongoro-krateret som er regnet som en av Afrikas 8  største naturattraksjoner.  Området er et resultat av en vulkansk utbrudd for over 2,5 millioner år siden der kjeglen kollapset innover. Krateret fungerer som en naturlig innhegning for alle dyrene og har flere vannkilder som er med på å gi dyrene stabile levevilkår. Det betyr en ting; mange dyr!

 Lunchpakken inntas under Game-driven, og først når sola er på vei ned er det på tide å legge kursen mot Farm House Valley hvor vi overnattet den første natta på safari. Siden denne lodgen ligger kun 5 km utenfor krateret, gir det deg maksimalt utbytte av tida for gamedrive.  Nyt siste natta i villmarka før du setter kursen mot Det Indiske Hav!

 

Dag 8 Fly til Dar es Salaam - Du velger hvordan de siste dagene av oppholdet skal være

 

Etter en god morgenkaffe og  frokost på Farm House Valley, går turen til flyplassen.

Rett etter vi har passert Lake Manyara National Park, ligger masailandsbyen  Mto Wa Mbu. Dersom tiden tillater det gjør vi en stopp for å høre om denne kjente stammens levesett og tradisjoner.

Lunsjbokser skal nytes i bilen underveis denne dagen.

Ved ankomst til Kilimanjaro Airport sjekker du inn for flyturen til Det Indiske Hav. Underveis vil du – om været tillater det – få et herlig glimt av landet før du selv står på bakken igjen!

Veien videre har du valgt enten til  Bomani Beach Bungalows for å oppleve det genuine livet i en fiskerlandsby. Et møte tett på mennesker og kultur i landsbyen Mlingotini. –

Velger du  Zanzibar, krydderøya for å nyte historie, kultur, sol og hav som neste stopp, vil det lønne seg å bestille flyreisen til Zanzibar samtidig som du bestiller din tur / retur reise Norge – Afrika. Spør oss om råd!

Si som Ole Brum JA TAKK begge deler og få med deg både Bomani Beach Bungalows og Zanzibar.

Bomani Beach 6 dager med landsbyliv ved havet

På flyplassen i Dar blir du hentet av sjåføren fra Bomani Beach Bungalows som kjører deg til fiskelandsbyen Mlingotini 60 km nord for flyplassen. På Bomani Beach skal du være i 5 netter, omgitt av autentisk kultur, uberørt natur og helt fritt for andre turister. Mat og drikke nytes sammen med strandliv og spennende opplevelser av dagliglivet i landsbyen i Tanzania : www.bomanibeach.com

 

Inkludert i prisen er :

  • Landsbyvandring hvor vi rusler og hilser på menneskene som bor her, opplever deres dagligliv med butikker, matlaging osv. Vi avslutter med en konsert i en bakgård, der det lokale bandet sørger for fengende rytmer
  • Båttur mellom mangroveøyene i lagunen og ut til havet.
  • Bagamoyo-tur gir oss muligheten til å møte David Livingstones historie, vandre på fiskemarkedet og dersom det er ønskelig kan vi innta en hyggelig lunsj i en av de lokale restaurantene. (Mat & drikke ikke inkludert i prisen)

               

Zanzibar - 6 dager

Fra Bomani kjører sjåføren oss til Dar es Salaam for båttur til Zanzibar for alle sanser– et yndet feriemål for mange. Vi kombinerer opplevelser med late dager på stranda. Dar es Salaam er en pulserende by hvor det moderne og tradisjonelle Afrika  går hånd i hånd.

Vår lokale partner vil møte deg på flyplassen og være din kontakt under ditt opphold her på øya!

Inkludert i prisen er
2 netter i Stone Town på Tembo Hotel med frokost
Sightseeing i Stone Town med besøk på slavemarkedet og andre historiske steder, de trange gatene og det yrende folkelivet som avsluttes med middag på «Byens tak».

Prison Island– båttur til øya med de gedigne skilpaddene og Kryddertur på vei til østkysten og strandliv der

3 netter på  Dongwe Oceanview med halvpensjon, sol og sjø for late dager og oppsummering på Østkysten.

 

Dersom du velger  Safari og Zanzibar har du muligheten til å fly direkte til øya når vi lander i Dar. Spør oss for alternativer.

Full pakke koster 34 200,- og inkluderer

17 netter i dbl – rom, alle med frokost, På Safari er helpensjon inkludert og på Zanzibar er middag inkludert etter turen i Stone Town.  Drikke kommer som tillegg

Transfer til og fra flyplass som beskrevet i dagsprogram – Alle skatter og avgifter til 4 forskjellige  Nasjonalparker

Aktiviteter som beskrevet i dagsprogrammet

Flybilletter er ikke inkludert – dette gjør at du kan selv kan velge hvor du vil reise fra og når du vil reise hjem. Vi hjelper deg gjerne med å bestille flybilletter, via vår partner og gir deg anbefalinger i forhold til å velge selskap og reiserute.

Ønsker du å være med på deler av turen ta kontakt så legger vi opp reisen slik du ønsker:

Safari i 4 parker -7 netter + Bomani Beach, landsbylivet , sol og sjø ved det Indiske hav  – 5 netter:  kr 27 600 / person i dbl.rom
Safari i 4 parker -7 netter + Zanzibar med historie kultur sol og sjø på Krydderøya – 5 netter: kr 31 900 / person i dbl.rom
Som Ole Brum JA TAKK begge deler – Full pakke, Safari i 4 parker, Bomani Beach og Zanzibar 17 netter : kr 34 900 /pers i dbl rom.

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Eller ring oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62

Vi er tilgjengelig alle ukedager 9 – 17.

Vesterled 15

4876 Grimstad

info@pearljourneys.com
41 46 56 68