Kilimanjaro til topps

5 895 moh

Perler, ekte og autentisk

Verdens lengste oppoverbakke er den kalt – veien til toppen – Afrikas høyest topp – og verdens høyeste frittstående fjell, Uhuru Peak med sine 5 895 moh. Det er litt mer enn «Walk in the Park» å nå toppen, men det er fullt mulig for de fleste. Utfordringene er like mye på det mentale plan som på den fysiske styrken. Mange går til topps uten å merke noe av høydeproblemer, mens andre kjenner det allerede rundt 2 000 moh. Spenningen stiger etter hvert som du kommer høyere og målet kommer nærmere. Mangel på oksygen gjør deg nok sliten, men adrenalinet du får fra den fantastiske turen veier vel opp for det meste. «Pole, pole» sier guidene og følger du det rådet, bør du klare deg fint.

 

Lyst på et eventyr, utfordre deg selv og nå toppen?

Av og til må man tåle slit for å oppnå mestring. På toppen av Kilimanjaro kan du se over skyene, kjenne deg liten i et stort landskap, oppleve naturen, fellesskap og samhold. Her blir du ivaretatt av proffe!

Reisetidspunkt

 velg din avreisedag

Antall netter

Pris pr pers

Suksesskriterier for å nå toppen er:
  • Vi har valgt Marangu Hotel som start og stopp for vårt eventyr. Her bor du mer enn tusen meter opp i fjellsiden og begynner aklimatiseringen med en gang.
  • Vår erfaring siden 1996 er din garanti for en optimal tur.
    Sertifiserte guider og herlig mat, spesielt næringsrik med tanke på de anstrengelsene som kroppen din nå skal tåle.
  • Opplading – profesjonelle råd til pakking og en fulltreffer ev en «briefing» gjør deg klar til ditt livs tur
  • Guidene
    På Marangu vet vi at de har solide guider som kjenner fjellet etter mage års erfaring med toppturene, vet alt omhelsa underveis og er dessuten er hyggelige å være på tur sammen med. Dessuten har hotellet drevet med toppturer, alle ruter i snart 50 år og vet hva kundene trenger. De har også en rettferdig personalpolitikk som gjør at all stab er sunne og motiverte.
  • DU og dine forutsetninger er selvsagt basis for at dette blir en flott opplevelse. Du trenger ikke å være topptrent, men i vanlig god fysisk form, ha sterk motivasjon og tro på å nå toppen. Mangler du det sistnevnte hjelper vi deg med det!

Se ulike rute alternativ

Vi hjelper deg til å velge det som passer best for deg og dine ønsker om opplevelser…

… Vi finner det programmet som passer for deg

Du kan sende oss en mail eller ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 alle ukedager 9 – 17.

Kombiner topptur med Safari, Sol og Bad:

Bomani Beach Bungalows

Bomani Beach Bungalows er et lite hotellet 60 km nord for Dar es Salaam, nærmere bestemt landsbyen Mlingotini med med 2 500 innbyggere. Hotellet er etablert av Solfrid Gjengseth og ligger ved kystens eneste lagune, i det Indiske hav.  Her er 12 rom fordelt på små bungalower hvor alle med utsikt mot sjøen. Hit reiser vi for å oppleve det genuine, i et nært møte med mennesker, natur og kultur. Omgivelsene innbyr til total avslapping, samtidig som det er mulig å delta i aktiviteter som båttur, dykking og snorkling. Vi kjører utflukter til landsbyer og byer i området.

Mikumi Nasjonalpark

Parken ble opprettet i 1964, og omfatter et område på ca 3 230 km² og er landets fjerde største nasjonalpark. Parken refereres ofte til som «Serengeti i miniatyr», fordi her tilbys den klassiske og langstrakte savannen, bare avbrutt av et ensomt akacietre, nå og da. Med andre ord akkurat slik viser det for oss når vi hører  safari og Afrika i samme setning. Parken har et rikt dyreliv som kan nytes hele dagen, og til slutt en fantastiske solnedgang. Mikumi har ennå ikke fått den berømmelse og anerkjennelse det fortjener (fra massene av turister), heldigvis – sier vi. For det  er langt færre turister i Mikumi enn de fleste andre parker med samme topografi.

Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe og  selvstendig del av Tanzania Hovedøyene er Unguja og Pemba samt mindre øyer som ligger rundt disse. Zanzibar har vært besøkt av arabiske og portugiske handelsfolk og var kontrollert av omanske sultanatet  før det ble britisk i 1890. Først i april 1964 slo Zanzibar seg sammen med den gang Tanganyika og ble omdøpt til Tanzania i oktober samme år.  Zanzibars hovedstad er Stone Tone og står i dag på UNESCO´s verdensarvliste.

Zanzibars hovedindustrier er krydder og turisme

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17

KONTAKT OSS

E-post: info@pearljourneys.com
Telefon: (+47) 414 65 668

Adresse: Gjert Sørensens vei 40, 4879 Grimstad