KENYA

Kenya

Landet – med de åpne gule savannene, de karakteristiske flate akasie trærne, en naturopplevelse med et overraskende mangfold. En moderne og flerkulturelt land. Vi gir deg turen du aldri vil glemme.

 

 

Karen Blixen Farm

En modig og kreativ kvinne har satt sine varige spor.

 

 

Kenya - Kazuri Smykkefabrikk

Med de vakrest farger og design produserer og selger enslige mødre smykker av leire.

 

 

Kenyas mangfold

Lyset og naturen en stor opplevelse på safari-turen.

 

 

Kenya er mer enn dyr og natur:

Nairobi er hovedstad og når vi lander i Kenya er det naturlig å besøke Karen Blixen hus. Vi kommer tett inn på hennes drøm og harde virkelighet i Afrika og blir fasinert av hennes historie.

Kenya byr på fantastiske safariparker, og et av høydepunktene er den spektakulære dyremigrasjonen mellom nasjonalparkene Masai Maria i Kenya og Serengeti i Tanzania. På safari er det ikke bare dyr som er i hovedfokus, men like mye et genuint møte med den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen.

Landet har også det vi nordmenn ofte lengter etter de endeløse sandstrendene her ved Mombasa – Malindi – og Kilfi-kysten. En liten flyreise fra Nairobi tar deg ut til den lille øya Lamu. Den største byen på øya har samme navn som øya, og ble grunnlagt på 1300-tallet noe som gjør den til landets eldste fremdeles bebodde by – og den best bevarte swahilibosettingen i Øst-Afrika.

Opplev Kenya:

Karen Blixens hus

Vi besøker farmen hvor den modige og kreative danske kvinnen satte varige spor i området med sin kaffefarm.

Kasuri Smykkefabrikk

Enslige mødre produsere og selge smykker av leire. Profesjonelt, i de vakreste farger og elegant design

Giraff parken

I Giraff parken er et opplæringssenter for barn og unge. Her kommer vi tett inn på Rotchildgiraffen som var utsatt for utryddelse.

Amboseli Nasjonalpark

På safari i Amboseli Nasjonalpark bor vi midt i parken og her er de fleste dyrene i Afrika er representert.

Nyttig å vite:

Kenyas grenser

Namibia ligger ut mot Atlanterhavet og grenser mot Angola og Zambia, Botswana og Sør-Afrika..

Trengs visum

Gratis visum ved innreise; vanlig turistvisum på inntil 3 måneder. I passet må det være minst to blanke sider ved innreise og det må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.

Valuta

Namibiske dollar NAD. 1 NAD = ca 0.60 NOK

Klima

I tørre sentrale Namib -ørkenen, kan sommer dagtemperaturer klatre til over 40 ° C , men kan falle til under frysepunktet i løpet av natten. Nedbør er tyngste i nordøst, som har et subtropisk klima . De nordlige og indre områder opplever «små regner ‘ mellom oktober og desember , mens hovedstormperiodenoppstår fra januar til april.

Språk

Hovedspråket er engelsk. Men siden Namibia tidligere var tysk protektorat, er det også mange tyske navn. Afrikaans er også utbredt

Tidsforskjell

Tidsforskjell: +1 time når det er sommertid i Norge

Veinettet

90% av veinettet er grusvei. Disse er imildertid brede og i god stand. Man bør være oppmerksom på at det enkelte steder er som å kjøre på glattis, p.g.a løst veidekke. Man bør ha premium cover på leiebilen: Dvs dekker stensprut og dekkskader. Det er ikke uvanlig med punkteringer.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com eller ringe oss på 41 46 56 68, hvor vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.