Italia

San Gimignano

Pizza, pasta og en rød chianti et must i byen med «twin tower» fortsatt godt bevart

Vingårder

Den genuine opplevelsen – smak på anerkjente kvalitetsviner og gårdens egenproduserte olivenoljen med lokale skinker, oster,focacciabrød og hjemmelaget pasta.

Cinque Terre

Italias svar på «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» – Fem små landsbyer som utfordrer det bratte, dramatiske klippelandskapet

Capri

Øya i den sørlige delen av Napoligulfen består av to platåer, adskilt av en fruktbar slette. Øya har vært befolket siden 700-tallet f.Kr. da grekere og fønikere bosatte seg der

Kjærlighet – lidenskap og temperament:

Italia er alt fra snøkledde alper, myldrende storbyer, vakre landskap, kunst i særklasse, svale olivenlunder og solvarme strender og et paradis av små og store øyer. Den langstrakte støvelen har mye vi kan glede oss over. Et bugnende landskap med grønne olivenlunder og vinranker som står «linet opp». Spektakulære Dolomitter og Alpetopper i nord på mer enn 4000 moh går over Appenninene i nordvest og kan ses på som en fortsettelse av Alpene. Like flott som det klare blåe havet er de mange flotte store innsjøene nord i landet. – Et landskapet som er betagende og med en grenseløs variasjon.

Italia er historie, romertid, renessanse og kultur. Mer enn halvparten av alle kunst og kulturskatter i verden befinner seg akkurat her, i Italia.

Travel like a local – vi tipser deg og gir deg perlene og selvfølgelig har vi latt oss oss forføre av det italienske kjøkken – det magiske måltidet trylles frem med gode ferske råvarer av topp kvalitet. Enhver kokk i Italia følger dette prinsippet – Kjærlighet til hver enkelt råvare.

VI KAN ITALIA OG HJELPER DEG MED DIN TUR – HER ER NOEN TIPS:

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail eller ring oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62.  Vi er tilgjengelig alle ukedager 9 – 17.

Nyttig å vite:

Ferie og Helligdager

Italiensk hovedferie legges rundt 15. august og ca 3 uker – Topp 3 destinasjoner for italienere er Sicilia, Sardinia og Puglia, men alle øyene og innsjøene i landet er italienerens egne feriedestinasjoner.

Øvrige merkedager – fri og helligdager finner du her

 

 

Kystlinje

Italias kystlinje er 7.420 km lang.  Norge har verdens nest lengste kystlinje med hele 100 915 km men Italia stiller tross alt med både deilige strender, yndige fiskerlandsbyer og langt hyggeligere temperaturer enn det vi har her i nord. – Men et lite obs… det kan bli trangt når Italienerne inntar strendene i sin ferietid

Valuta

Italia bruker som kjent euro som valuta. Ha gjerne med nok euro hjemmefra til å klare deg noen dager. Når du er i Roma, er minibank den enkleste måten å skaffe seg euro på. Minibanker finner du nesten overalt, men husk at gebyret for uttak kan være høyt

Ikke velg norsk valuta når du betaler med kort i utlandet. – Sparebanken Vest har dokumentert at kundene i 99,7 prosent av tilfellene taper på å velge norsk valuta, og det er få grunner til å tro at det er annerledes i andre banker. (ref dagbladet 8.apri. 2017)

Klima

talia har i hovedtrekk 3 ulike typer klima. Nordlige deler av landet har et temperert klima med kalde vintre og varme somre. I Alpene og i visse deler av Apenninene er det et kjølig, alpint klima som dominerer, mens det i Sør-Italia ( også innlandet) – samt langs hele kysten og på øyene Sardinia og Sicilia – er middelhavsklima.

Språk

Italiensk er et offisielt språk i Italia, Sveits, San Marino, Vatikanstaten og det vestlige Istria og snakkes av rundt 85 millioner mennesker. Det er det 3. største språket i EU.

Selv om italiensk er offisielt språk snakkes det tysk i Syd-Tirol,som grenser til Østerrike, fransk i Aostadalen nær Mont Blanc og catalansk ved Alghero på Sardinia.

Obs -taxi i Roma

Det er ingen grunn til å ta pirattaxi. Det er nok av vanlige taxier i Roma. Til og fra flyplassene er det fastpris og ellers er det lurt å passe på at de bruker taksameter. – Hold også et lite øye på taksameteret og hør gjerne med sjåføren hva han antar at det vil koste. Selv om  drosjesjåførene i Roma er langt bedre enn sitt rykte og de fleste er ærlige og hyggelige finnes det de som gjerne «lopper» deg for 10-20 Euro om det er mulig. Et siste tips – når du gir en drosjesjåfør penger – f.eks 50 Euro så si høyt – her har du 50 Euro og pass på at du får igjen det du har rett til. ( Vi har erfart at de kan påstå at du har gitt 20 Euro når du har gitt 50 )