Smaken av Italia – 8 dager

Liguria og Toscana

Portovenere - den fargerike byen

Cinque Terre - vandring og undring

Toscanas indrefilet....

San Gimignano - byen med alle tårnene

Firenze - kunst og mat - eller begge deler

Italias rustikke perler…

I Italia  finner vi storbyer, små koselige byer, vakre strender, bugnende landskap med vinranker og olivenlunder. Høye fjell i nord og mer enn halvparten av alle kunst- og kulturskatter i verden befinner seg akkurat i Italia. Selvfølgelig lar vi oss forføre av det italienske kjøkken – det magiske måltidet trylles frem med gode ferske råvarer av topp kvalitet. Enhver kokk i Italia følger dette prinsippet – Kjærlighet til hver enkelt råvare

Avreisedato

Du bestemmer utreisedag

Antall netter

7

Pris pr pers fra

7 500,- og flyreise i tillegg *

Bologna – et godt utgangspunkt

Vi starter i Bologna da det er et godt utgangspunkt for en rundreise, og det er ofte gunstige flypriser til denne litt «glemte» byen. Bologna er en universitetsby i Italia og preges av et ungt miljø og har et yrende gateliv. Byen har 374 425 innbyggere og er hovedstad i regionen Emilia-Romagna og ligger ved foten av Appenninene.

Bologna har nok av monumenter og byggverk som dokumenterer en over 2500 år lang historie, og var en stor og mektig bystat gjennom hele middelalderen. Den er særlig kjent for sine kilometervis med arkader.

Hvis dere kommer inn tidlig på dagen anbefaler vi overnatting i det gamle sentrum (med parkering), ved sen ankomst har de en rekke gode flyplasshotell som ligger bra til for videre kjøring mot Parma og La Spezia

Portovenere og Cinque Terre

Portovenere er perfekt som utgangspunkt for turer i Cinque Terre, båten til Cinque Terre går fra kaia på strandpromenaden

De høye, fargerike husene bak bybukta er bygd som et fort, og kan minne om husene i Cinque Terre. Langs sjøen ligger en livlig promenade som er spekket med barer og sjømat-restauranter… Byen er sjarmerende trang og butikkene ligger i smugene parallelt med strandpromenaden.

I enden av promenaden ligger San Pietro kirken omgitt av en liten borg, her skal det også finnes en naturlig sjøhule som er oppkalt etter den engelske poeten Lord Byron som forelsket seg i hulen …

Ta båten til Monterosso – byen som ligger lengst vest i CinqueTerre,  gå (eller bruk tog)  til de andre byene; Vernazza, Corniglia, Manorolo og Riomaggiore.

Vandringen skjer på en godt merket sti i kupert terreng  gjennom olivenlunder, vinmarker og steintrapper. Togbilletten gjelder for hele dagen og kan da er det lett å velge ut i fra dagsform og ønske. Bruk gjerne båt tilbake til Portovenere fra Riomaggiore.

Vi anbefaler sterkt den lille restauranten Terra Rossa som i 2016 ble drevet av søstrene  Eliana og Sabrina – les vår reportasje i Nye Reiselivsavisen her

Toscana og San Gimignano

På en høyde 330 m over havet ligger middelalderens Manhatten. Byen er kjent for sine mange godt bevarte tårn som i middelalderen var et symbol på rikdom. Rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet, men ingen fikk ha høyere tårn enn fyrsten som var øverste leder av byen.
Familien Salvucci ville vise hvor rike de var og bygde like godt 2 tårn. Tvillingtårnene er fortsatt godt bevart i byen og  historien forteller at disse to tårnene var modellen til de velkjente Twin Towers som en gang stod i New York.

Her kan dere utforske byen og verdens beste is på torget. Hos Silvia på vingården Marronaia booker vi lunch og vinsmaking – økologiske viner av toppklasse. Vårt hotell i området er håndplukket og har SPA og Welnessavdeling, pool, en flott restaurant og en frokostutsikt som mangler sidestykke.

Firenze

I en kort periode på 1800 tallet var byen hovedstad i kongedømmet Italia. Det er mye å se og studere om man er interessert i kunst, men alle vil se: Duomo – Basilica di Santa Maria del Fior. Den hellige Maria Blomst basilika

Piazza della Signoria med kopien av den kjente David-statuen og Neptun-fontenen.  Her preges restauranter og barer av typisk turistmenyer.  Men en kopp kaffe eller et glass vin smaker like godt her som noen andre steder.

Ponte Vecchio er et av Firenzes landemerker og et must å gå over. Ta en bro lengre nede tilbake så får dere tatt bilde av broen.

Hotellet vi velger ligger i sentrum og har parkering – lett å komme til og midt i mellom alle severdighetene – og så maten da…..

Dagsprogram:

Dag 1 Velkommen til Italia - Bologna

Velkommen til Italia!

Avhengig av når dere ankommer vil overnatting skje ved flyplassen eller i det historiske sentrum. Bologna er en litt glemt by men er kjent for sine (skjeve) tårn og alle sine arkader.

Et yrende studentmiljø med restauranter og barer for enhver smak.

Dag 2 - 4 Portovenere - Cinque Terre

Reisen går fra Bologna til Portovenere – og benytt gjerne muligheten til en stopp i Parma for litt skinke og ost – og det hyggelige bytorget.
Reisen går videre til hotellet i Portovenere som er et utmerket utgangspunkt for å utforske Cinque Terre – de fem byene som er forbundet med stier og som ligger i det bratte landskapet med vinmarker og skog.
Ta båten til Monterosso i vest og bruk bein/båt/tog østover – men ikke hopp over noen av byene – de er sjarmerende og egenartede alle sammen. Stiene er i 2018 bare åpne fra Monterosso til Vernazza og videre til Corniglia, videre til Manorolo og Riomaggiore må dere benyttet tog eller båt.
Dere må kjøpe et Cinque Terre kort for å få adgang til stisystemet, men det er ikke dyrt og det kan kombineres med togbillett – en dag koster ca 16 EUR for kombibilletten. Sjekk detaljer om området her: Cinque Terre
            

Dag 4 - 7, San Gimignano

eisen går fra Portovenere til san Gimignano og på turen kan dere se det vakre Toscanske landskapet. Hotellet VillasanPaolo har basseng og SPA, så her er det perfekt å slappe av og ikke minst nyte vin og mat på hotellets restaurant.

San Gimignano er karakteristisk lagt på en høyde og kalles byen med tårnene. Foruten å nyte byens fortsatte 1400 -talls stemning må du spise verdens beste is på torget som ligger høyest i byen, samt nyte et glass kald hvitvin lagd på byens drue Vernaccia di San Gimignano. Ønsker dere å kjøre til byen og vil kjøre selv anbefaler vi parkerings-plass 2 som ligger mest sentralt i forhold til en av inngangsportene.

Vi har lagt opp til en vinsmaking og lunch hos våre gode venner på Marronaia – en økologisk og familiedrevet vingård – under ledelse av Silvia. Det vil bli servert lokale 4-5 viner,  olivenolje og på tradisjonell Italiensk vis minimum 3 retters lunch.

Fra San Gimignano kan man enkelt nå andre sentrale byer som Volterra, Sienna og Certaldo. Det gir mulighet for å utnytte dagene maksimalt – eller bare å ligge ved bassenget og late seg. Sett av en dag – 5 timer til å nyte hotellets SPA avdeling som er inkludert i oppholdet. Ønskes spesielle behandlinger kan det bestilles forhånd eller når dere kommer.

Utsikten fra hotellets frokostrestaurant er formidabel, og de har en egen avdeling på buffeten  med Toscanske spesialiteter.

Dag 7 - 8 Firenze

På vei tilbake mot Bologna legger vi turen innom Firenze – et must for Italia-farere i Toscana. En overnatting midt i sentrum gir tilgang til alle de viktige stedene – Dumoen, Ponte Vecchio og Piazza della Signoria,  torget med alle de kjente statuene – blant annet av Neptun og David.

Firenze er kunst og kultur og det blir bare tid til en liten smakebit av hva denne byen kan by på. En vandretur over Ponte Vecchio og utsikt over elven Arno kan anbefales for den som er tidlig oppe og vil nyte soloppgangen – magisk.

Dag 8 - Hjemreise

Fra Firenze går ferden videre til Bologna for avreise. Lurt å booke et ettermiddagsfly som gir god tid til forflytning uten stress. Det er ca 1,5 timers kjøring  fra Firenze til flyplassen, men trafikken er noen ganger lunefull.

* Priseksempel fra 14.900,- inkluderer

Prisen er for 2 personer inkludert administrasjonsavgift

Bologna: 1 natt i dbl-rom på Hotel Bologna Airport inkludert frokost, gratis parkering og fri Wifi.

Porto Venere 2 netter i dbl-rom  med havutsikt på La Terrazze di Porto Venere inkludert frokost, parkering og fri Wifi

San Gimignano : 3 netter på Villa Sanpaolo Hotell i suite. Frokost buffet med toskanske spesialiteter, og internasjonale retter. En gratis inngang pr person til SPA med opphold i inntil 5 timer. Fri benyttelse av innendørs- og utendørs svømmebasseng, sauna, steambad, aromadusjer, sommer-regn, vannfall, treningsrom, tea-hjørne.  Spabehandlinger etter listepris.

Gratis parkering og fri Wifi

Podere La Marronaia i San Gimignano med Vinsmaking og Toskansk Lunch, 4-5 viner, olivenoljer, forrett, hovedrett og dessert.

Firenze: 1 natt i dbl-rom på Hotel De La Ville inkludert frokost og gratis Wifi  (nb ikke fri parkering men muligheter for betalt parkering i nærheten)

 

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle
ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.