Indias gyldne triangel –  Incredible India

Delhi, Jaipur og Agra – magiske opplevelser

Reis når det passer deg!

Jama moskèen i Dehli

Delhi fruktmarked

India Gate

En bærer fra markedet

Fargerike Delhi

Det gyldne triangel er en reise som starter i New Delhi – går videre til den rosa byen Jaipur – og deretter til Agra og Taj Mahal før den går tilbake til Delhi.  Dette er en reise som er full av fantastiske steder, stemninger og historie. Og vi lager den slik dere vil ha den – det er ikke dyrt å få en individuelt tilpasset tur!

Avreisedato

Når det passer deg

Antall netter

5

Pris fra

budsjett
3-4 stjerner
5 stjerner

 ekte og autentisk

Gandhi, Jama moskeen, Qutab Minar, Amber fort, Vindenes palass, Fathepur Sikri, Taj Mahal

Delhi

Byen har vært hovedstad i flere imperier og et hovedsete for handelsruter fra vest. Det er også i New Delhi at parlamentet og presidenten sitter. En dag i Delhi gir en promille av kunnskap om denne byen hvor nesten 20 millioner mennesker bor. Byen er rundt 5000 år gammel og ernå regnet for å være i utgave 7 og 8. Hoveddelene er Gamle Delhi og Nye Delhi.

 Delhi er en grønn by, frodige med store velbevarte trær, aller, grønne lunger, midtrabatter som blir stelt og velholdt. Keep Delhi clean er utfordringen som står langs alle hovedveier….

Jaipur

Jaipur er populært kjent som den rosa byen, den fargerike hovedstaden i Rajasthan. Byen har en eventyrlige fortid og med en historie som gjengir modighet og storhet . Dette til tross for at den anses som en ny by som ble etablert av King Jai i 1725. Han flyttet byen fra Amber – til der vi nå kan oppleve gamlebyen i Jaipur. Navnet kommer av kongens navn Jai og ordet pur som betyr by… Den er nå en av Indias historisk viktigste byer og ivaretas som en verdensarv.
45 minutter utenfor byen kommer vi til den lille byen Amber med Amber Castle liggende i fjellsiden, og på toppen står Amber Fort.
Del lille byen Amber var har en bymur til vern som er ca 27 km lang

Agra

Taj Mahal er mausoleumet i byen Agra i nord-India som ligger på manges bucket-liste. Det ble bygget av stormogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Arjumand Banu og tilnavnet Mumtaz Mahal. Dete var Shah Jahans tredje kone og hans store kjærlighet. De to første var det som forklares som politisk giftermål som ble inngått  med en datter av sin fiende nettopp for å skape fred…  Agra er (som de fleste byene i India) eldgammel og nevnes allerede i skrifter fra 400 f.kr. Som de fleste byer i nord har det vært en evig kamp mellom de lokale kongene og de invaderende muslimske mogulene. Intrikate allianser, politiske ekteskap, kriger og religiøs rivalisering har satt et rikt historisk preg på Agra og de omkringliggende områder.

 Varanasi – en anbefalt opplevelse i tillegg til det gyldne triangel

Varanasi

Varnasi  er et mulig tillegg til det gylne triangel. Etter å ha vært i Varanasi sitter du igjen med så mange inntrykk at du trenger flere dager til refleksjon og ettertanke. Varanasi er en av verdens eldste byer med kontinuerlig beboelse. Det har satt sitt preg på byen, og en tur i de gamle bydelene som ligger ned mot elven foregår i trange smug med eldgamle hus, templer og forretninger i en uendelig labyrint. Her har vi våre godt drevne guider som finner veien ned til Ghat’ene – trappene ned til elven der alle de religiøse ritualene foregår. En båttur på Ganges ved soloppgang er en stooooor opplevelse, med folk som bader, mediterer, utfører sin yoga – eller brenner sine døde.

Varanasi er hektisk, kaotisk, mystisk og spennende…

Dagsprogram:

Detaljer kommer….

Ankomst - New Delhi, 2 netter

Heldagstur i Old -og New Delhi. ’Raj Ghat’, minnestedet til Mahatma Gandhi, og til den største moskeen i India; Jama Masjid. Spasertur til det livlige og fargerike markedet, Chandni Chowk. Besøker Sikh Templet som overrasker de fleste med sitt engasjement for alle som besøker templet.

Turen til New Delhi inkluderer besøk til severdigheter som den 72 meter høye Qutab Minar. Jernpilaren har ”overlevd” i over 1500 år. Avslutt dagen med å kjøre forbi India Gate .

Jaipur - 2 netter

Amber Castle

Water Palace

City Palace, som tilhørerer Maharajaen. Mange antikviteter tilhørende den regjerende familien finner du her.

Nyt en tur gjennom det fargerike markedet på eget initiativ i løpet av kvelden.

Agra - 1 natt

                                

Tillegg - Varanasi, 2 netter


Fly fra Delhi til Varanasi –
Vår lokale representant tar i mot deg på flyplassen sammen med vår sjåfør. Det er ca 30 min kjøring inn til sentrum av den nyere delen av Varanasi og våre hoteller er i 4 og 5 stjerners klassen.
Her skal dere være i 2 netter.
Første post på vårt program er sightseeing som starter tidlig neste morgen, med oppmøte i resepsjonen kl 0500. Turen går til gamle byendelen av Varanasi, med  en spasertur på 10 min til Ghatten hvor en lokal båt venter. Mens solen står opp over Mor Ganges får vi oppleve morgenlivet langs bredden.

Vi spaserer gjennom den gamle bydelen og møter prosesjoner av mennesker, lokale så vel som pilegrimer,  travle mennesker som kjører lass med ved til bredden.

Dette er en opplevelse som setter mystikk, kaos, og spenning på agenda´n

 

 

 

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail eller ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 alle ukedager 9 – 17.