New Delhi

Verdens eldste by, som kontinuerlig har hatt  sivilisasjoner i mer enn 5000 år. Old Delhi som versjon 7 og New Delhi i versjon 8…

 

Jaipur

Den rosa byen blir den kalt,  vakkert og det er i den indre bydelen hvor vi finner de «rosa» bygningene. Jaipur er staten Rajasthans hovedstad med ca 3.5 millioner innbyggere.

.

Agra - Fort

Agra Fort  er i sin helhet lagd av rød sanstein. Det har en 2,5km lang mur som danner grensen for den den keiserlige hovedstaden Agra.

Agra - Taj Mahal

Taj Mahal, i byen Agra hvor stormogulen Shah Jahan bygget mausoleet til minne om hans yndlingskone Arjumand Banu. Det var Shah Jahans tredje kone og hans store kjærlighet som døde i en alder av 37 år etter å ha født 14 barn….

India -silke, skjønnhet og filler – fargerike muligheter

Med hendene samlet foran brystet og hodet lett bøyd hilses vi velkommen med NAMASTE når vi møter en Indier og da primært en hindu. For selv om India er en sekulær stat hvor det ikke er noen religion som er begunstiget av staten, er ca 80 % hinduer, 13,5  % muslimer, 2.3 % kristne.

Hinduismens livsfilosofi som gjennom tusen av år har utviklet seg til å bli en av verdensrelgionene har  grunnsynet at individet har ansvar over for sig selv og for andre. Når vi blir hilst med et namaste og et dypt bukk er det vitenskapelig vist at den fysiske bevegelsen gjør oss mer ydmyke for hverandre og samtidig sier vi  ordet namaste som betyr må det beste i meg bli til det beste i deg.

India er det største landet i Sørøst-Asia og kan ses på som et eget kontinent. Med en befolkning på 1,3 milliarder mennesker er de nesten like store som  Kina. India har et mangfold ulike etnisiteter, med mange ulike språk og kulturelle forskjeller. Følgelig byr dette landet på en stor historisk og kulturell rikdom og et stort mangfold, noe som gjør det ekstra spennende og innholdsrikt å reise til India.

 

Last ned vår e-bok om India:

  Bli med oss til :

  INSPIRASJON OG MULIGHETER

  Du kan sende oss en mail eller ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle ukedager 9 – 17.

  Nyttig å vite:

  Ferie og Helligdager
  Italiensk hovedferie legges rundt 15. august og ca 3 uker – Topp 3 destinasjoner for italienere er Sicilia, Sardinia og Puglia, men alle øyene og innsjøene i landet er italienerens egne feriedestinasjoner.

  Øvrige merkedager – fri og helligdager finner du her

   

   

  Visum
  Norske besøkende til India må ha visum.  Dette ordnes via nettsiden:  https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html  Det finnes andre nettsider som sier de kan fikse det raskere og billigere – IKKE bruk disse.  Før du starter søknadsprosessen må du ha et bilde av deg selv og et bilde av passets bildeside tilgjengelig på den maskinen du bruker når du søker. Dette skal lastes opp underveis – sjekk Photo Requirements på venstre side av nettsiden for detaljer og krav til størrelse på bildet etc.  Turistvisum koster i september 2018 80 USD + 2,5% transaksjonskostnad og betales på nettet som en del av søknadsprosessen.

  Visumet kan søkes maks 120 dager og minimum 4 dager før ankomst India og  har en varighet på 60 dager etter innreisedatoen. Pass må være gyldig i inntil 6 måneder etter innreise og ha to blanke sider for stempel ved innreise.

  NB! Skriv ut en kopi av visumet og en kopi av mailen du får med beskjed om at visum er godkjent (Ikke la deg lure av navnet e-visa). Flyselskapene krever dette og du må legge det frem i passkontrollen i India.

  I passkontrollene er det enkelte flyplasser som har egne køer for e-visum – sjekk dette før du stiller deg i kø…..

  Valuta
  Indiske Rupi kjøpes på flyplassen ved ankomst. 1000 Rupi er ca. 110 kroner pr sept 2018

  Ikke velg norsk valuta når du betaler med kort i utlandet. – Sparebanken Vest har dokumentert at kundene i 99,7 prosent av tilfellene taper på å velge norsk valuta, og det er få grunner til å tro at det er annerledes i andre banker. (ref dagbladet 8.apri. 2017)

  Klima
  Klimaet varierer fra tropisk i det sørlige India til temperert eller kaldt i det nordlige India, men hele landet bortsett fra Himalaya-fjellområdet har monsunklima. I nord – New Delhi – Jaipur – Agra- kan det bli 5 grader om vinteren – i desember, mens i sør er det regntid fra juni til september.  Sommertid er regnet som april/mai og da er det noen steder opp mot – eller over – 40 grader.

  Beste tider å reise på er januar- mars og september – november.

  Språk
  Hvor mange språk og dialekter som finnes i India varierer avhengig av hvem du snakker med og hvor du leser.

  Det er 22 offisielle språk og rundt 3000 dialekter. Heldigvis snakker de fleste engelsk og skilting er også på engelsk i tillegg til Hindi

  Transfer i India
  Innenriks flytrafikk er meget god, flyene er moderne og flyplassene i de store byene er av god standard. Tog og offentlige transportmidler for øvrig er for spesielt interesserte.

  Veistandarden er meget varierende, og det kan være enkelte reisemål som krever noen timers kjøring. Trafikken oppleves som vill ved første møte, men det er en slags bisarr logikk  i kaoset.

  Pearl Journeys benytter egne Mini-van’er med aircondition og førsteklasses engelsktalende og  kunnskapsrike sjåfører til all transport. Alle våre reisende møtes ev lokale representanter ved flyplasser og i all interntransport, og ved severdigheter benyttes egne, dedikerte engelsktalende guider.