Varanasi - Mer enn Mor Ganges

Verdens eldste by…

Det finnes ingen steder som Varanasi – ferdig snakka! Etter å ha vært i Varanasi sitter du igjen med så mange inntrykk at du trenger flere dager til refleksjon og ettertanke.

Varanasi er en av verdens eldste byer med kontinuerlig beboelse. Det har satt sitt preg på byen, og en tur i de gamle bydelene som ligger ned mot elven foregår i trange smug med eldgamle hus, templer og forretninger i en uendelig labyrint. Godt å ha en dreven guide for å finne veien ned til Ghat’ene – trappene ned til elven der alle de religiøse ritualene foregår.

 En båttur på Ganges ved soloppgang er en opplevelse uten sidestykke – med folk som bader, mediterer, utfører sin yoga – eller brenner sine døde.

Ved Varanasi går Ganges i en sirkelbevegelse – en oppstrøm langs den ene bredden har overbevist Hinduene om at de som dør i Varanasi og får sin aske strødd i elven blir ført opp til himmelen der Ganges har sitt utspring. De som dør i Varanasi trenger derfor ikke bekymre seg om reinkarnasjon og verdslige problemer. Et bad i elven renser og vasker bort synder, og hver kveld er det en stor lovprising av Moder Ganges – en opplevelse du ikke vil gå glipp av. For religion og religiøse ritualer tas på alvor i India og er en del av den fantastiske historien dette landet har.

I silkeveveriene kan du også se hvordan mønster og teknikker fra århundrer tilbake fortsatt er levende – og med pruting og drama kan du sikre deg skjerf, sjal, sengetøy og duker med fantastiske mønster.

 Varanasi er hektisk, kaotisk, mystisk og spennende…

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, eller ringe på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 – alle ukedager 9 – 17.