Delhi - Kontrastenes by!

Verdens eldste by…

 

…som kontinuerlig har hatt  sivilisasjoner i mer enn 5000 år……

Byen har vært hovedstad i flere imperier og et hovedsete for handelsruter fra vest. Det er også i New Delhi at parlamentet og presidenten sitter. Nå har de også overtatt det finansielle hovedsete fra Mumbai.

Byen har ca 20 millioner innbyggere og fordelingen mellom de store relioner er som i staten India, ca 80 % hinduer, 13,5  %  muslimer, 2.3 % kristne.  For øvrig finner vi flere ulike retninger som har sitt utspring i Hinduismen slik som Buddhismen og  Jainismen. Selv sier Indere at hinduismen er en livsfilosofi og ikke en relgion.

Delhi er en grønn by, frodige med store velbevarte trær, aller, grønne lunger, midtrabatter som blir stelt og velholdt. Keep Delhi clean er utfordringen som står langs alle hovedveier….TO A CLEAN AND GREEN DELHI er kampanjen som vises på bussholdeplasser, boards og vegger.  De jobber systematisk og organisert for å overholde sitt Namaste to Delhi.

En dag i Delhi gir en promille av kunnskap om denne byen hvor nesten 20 millioner mennesker bor. Byen som er rundt 5000 år gammel og er i utgave 7 og 8. Gamle Delhi og Nye Delhi.

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, eller ringe på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 – alle ukedager 9 – 17.