Cinque Terre - pittoresk og dramatisk

Besøk 5 byer - med båt, tog, eller vandring

Monterosso

Vernazza

Corneglia

Manorolo

RioMaggiore

Cinque Terre, 5 byer på Liguriakysten

Byene er forbundet med stier og som ligger i det bratte landskapet med vinmarker og skog. Ta båten til Monterosso – byen som ligger lengst vest i CinqueTerre, Du komme til byene ved å gå, bruke tog eller ta båten Vernazza, Corniglia, Manorolo og Riomaggiore. Om det går båt eller det er mulig å gå – ja det avgjør værgudene. Men toget går alltid.

Vandringen skjer på en godt merket stier i kupert terreng  gjennom olivenlunder, vinmarker og steintrapper. Togbilletten gjelder for hele dagen og kan da er det lett å velge ut i fra dagsform og ønske. Bruk gjerne båt tilbake t fra Riomaggiore.

Vi anbefaler den lille restauranten Terra Rossa som i 2016 ble drevet av søstrene  Eliana og Sabrina – les vår reportasje i Nye Reiselivsavisen her

 

Forslag til 5 dagers tur

Benvenuto e Amore Italia

Det er mange muligheter å fly til Italia for å oppleve Cinque Terre
Forslag: Bo i Sestri Levante i 3 – 4 netter, Byen ligger sentralt for utflukt til Cinque Terre og andre Perler på Italias riviera. Lei bil eller kontakt oss for transport. Avstand  til :
Genova flyplass: 1.45 timer
Milano – Linate:  2.10 timer
Pisa flyplass : 1.10 timer
Bologna flyplass : 2.30 timer

Etabler en base i Byen Sestri Levante og bo 3-4 netter i byen, som ligger sentralt for opplevelse av Cinque Terre (de 5 byer)  og Portofino (kjent for sin pittoreske havn) med den idylliske lille SanFruttuoso. (autentisk og uberørt kystperle)

Sestri Levante er en halvøy med to vakre bukter – La Baia del Silenzio (Stillebukten) og La Baia delle Favole (Eventyrbukten). Eventyrbukta har fått sitt navn til ære for H.C. Andersen, som bodde i Sestri Levante under sitt opphold i Italia.

Denne pittoreske byen har flotte restaurantområder, shopping og ikke minst et sted å finne hvilepuls etter opplevelsesrike dager.

 

Baia Silencio

 

Cinque Terre er som perler på en snor – 5 små byer som klamrer seg fast på klippen  langs den østlige delen av Den Italienske Riviera på grensen til Toscana, Monterosso, Vernzza, Corniglia, Manorolo og Riomaggiore

Området er fredet og viser frem noe av det vakreste Italia har å by på som er naturlig og til dels menneskeskapt. Det unike landskapet skapt til dels av havet, og bearbeidet gjennom generasjon så det i dag bugner av vinstokker og oliventrær. Husene er karkateristiske og skaper små «klynger» i fjellsiden

De 5 byene er forbundet med et gammelt stisystem og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. Siden området er definert som en naturpark må det betales en avgift for å ferdes i området. Stiene er til tider stengt pga ras, så oppdater deg før du reiser på hvilke stier som evt er åpen dersom du ønsker å gå fra by til by, eller kombinere med tog eller båt.

 

 

Porto = havn   –  fino= vakker
Altså Portofino er den vakre havnen og den kan klart leve opp til sitt navn. Dette er en av de mest eksklusive feriebyene i Italia, og med mindre du har en «tykk» lommebok som Armani eller som de best betalte fra Hollywood gjør du som så mange andre, tar en stopp og ser deg nysgjerrig rundt. Kommer du med båt er det et fargerikt syn, husene i alle regnbuens farger som omkranser et knallblått hav,   Rundt havnen ligger restauranter med menyer uten priser, dette er ikke noe problem for havnens gjester. Hånd i hånd med luksusgjester kan den lokale befolkningen også ses. Klesvasken henger på tvers av gatene her som for øvrig i Italia, og på stranda i havna trekker fiskerne båtene opp på land etter dagens tur på havet.

   

 

Det er to veier som går til San Fruttuoso.  Den ene er sjøveien, og det kjører båter ut til stedet ca. en gang i timen. I høysesong kan det være flere avganger. Den mest spennende veien er til fots, og det var slik de gamle munkene ankom stedet og bygde klosteret som i dag er en av de andre grunnene til å besøke San Fruttuoso. Beliggende mellom den kjente byen Portofino i øst og Camogli på den Italienske Riviera innbyr området til flotte naturopplevelser.

San Fruttuoso er kjent for klosteret Abbazia di San Fruttuoso di Capodimonte fra 1300-tallet, og det majestetiske forsvarstårnet Torre Doria. I tillegg er byen kjent for den vakre statuen Cristo degli Abissi, en 2½ meter høy undervannsstatue som skildrer Kristus med åpne armer og blikket rettet opp mot havets overflate. Statuen befinner seg 17 meter under overflaten, og har stått der siden den ble nedsenket i 1954.

En Italia ferie kan bare utvides eller oppleves på nytt – Ta kontakt med oss for mer inspirasjon og bestilling – Her  har vi tips for en 7 dagers tur  som inkluderer Toscana  og starter i Porto Venere som gir ….

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.