Reis som de lokale – i Catalonia

Catalonia er i vinden for tiden – det er sterke følelser knyttet til denne regionen. Mange har vært i Barcelona – noen har vært på Costa Brava – men vi kan vise dere perlene som ikke vanlige turister får oppleve

GIRONA 
Tapas og Game of Thrones
CADAQUES 
Den bortgjemte kystbyen

Spania er så mye mer enn sol og badeliv –

spekket med historie og ikke minst lange mat-tradisjoner

 

PERLER, EKTE OG AUTENTISK

Girona, Cadaques, Garrotxa og Costa Brava

Girona

Det gamle kvarter eller Barrio Viejo de Girona er en av de mest stemningsfulle i Europa, med unike monumentale elementer. Det er avgrenset av den såkalte Paseo de la Muralla, gangveien på de gamle karolingiske murene.
Det gamle jødiske kvarteret er et av de best bevarte i Spania, og de berømte og fargerike husene langs elven Onyar er berømte. Og så har vi katedralen som er bygget in gotisk stil over en periode som spenner fra 11-17. århundre.
I gamlebyen spiser man tapas og Girona er kjent for sine restauranter – fra det enkle rustikke til Michelin-nivå. Våre lokale guider vet hvor dere skal gå for å nyte den lokale maten, og dere kan være med på en workshop og lage maten selv.

Vulkanene i Garrotxa

Garrotxa – trekking og sykling blandt vulkaner

Garrotxas vulkanske område er det beste eksempelet på vulkansk terreng på den iberiske halvøy. Det har 40 vulkanske kjegler og mer enn 20 lavastrømmer. På La Garrotxa Volcanic Zone Natural Park er det 28 turløyper som passerer gjennom naturparkens mest interessante steder. De skiftende fargene som naturen viser i løpet av året er unike. Her finnes også skogen i La Fageda d’en Jordà, Croscat og Santa Margarida vulkanene, den fantastiske utsikten fra Montsacopa vulkanen og fra Batet platået og en rekke andre flotte utsiktspunkter.

Cadaques

Vi starter om morgenen med en tur gjennom naturparken Cap de Creus. Du vil ikke glemme utsikten over den ville kystlinjen med sine skarpe klipper, skjulte viker og med spredte øyer utenfor. Her finnes lumske og dramatiske klipper, formet av vinden og erosjonen av havet; med litt fantasi ser du løver, drager, kameler, ørne og andre figurer.

Landsbyen Cadaques var sommerstedet til Salvadore Dali og byr på restauranter og strandliv for den som trenger en pause eller lunch etter vandringen

Costa Brava  –
det beste av sjø og fjell

Costa Brava

Mange regner dette området som det vakreste kystområdet i Spania. Det passer for de som ønsker å finne små bukter og litt bortgjemte strender – og her finnes det strandhotell for de som vil være nær sjøen.

Gå på de smale stiene og opplev historien eller vandre i naturparken med sin forrevne natur

Vi lager det programmet som passer for deg

Du kan sende oss en mail eller ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 alle ukedager 9 – 17.

KONTAKT OSS

E-post: info@pearljourneys.com
Telefon: (+47) 414 65 668

Adresse: Gjert Sørensens vei 40, 4879 Grimstad