Botswana

Landets storslåtte natur byr på kontraster: fra Kalahariørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde, til verdens største innenlandsdelta Okavango;

Fakta om BOTSWANA:

Landet er oppkalt etter sin største etniske gruppe, tswanaene. De fleste snakker godt engelsk. Landet ble frigjort i 1966 og har et stabilt demokratisk styre.

Den storslåtte natur byr på kontraster: fra Kalahariørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde, til verdens største innenlandsdelta Okavango; et enormt landområde som blir oversvømt av regnvann fra Angola. Det er i dette området man finner de største konsentrasjonene av dyr. Her kan man oppleve store flokker av elefant og bøffel, løver, hyener, geparder, leoparder, villhunder og antiloper – for å nevne noen. Å oppleve Botswanas fantastiske dyreliv i mokorobåter på små kanaler i det vakre deltaet, er en opplevelse du sent vil glemme.

I Botswana er store områder er avsatt til nasjonalparker og antall besøkende til parkene begrenses for å beskytte miljøet. Mange av lodgene vi bruker har en miljøvennlig profil for å beskytte miljøet og menneskene som bor der. De mest kjente reisemålene er Moremi Game Reserve i Okavangodeltaet og Chobe National Park. Besøkende hit er garantert unike safariopplevelser.

 

Opplev BOTSWANA:

 

Chobe National Park

Kjør safari i parken med en av de høyeste konsentrasjoner av dyreliv på hele det afrikanske kontinent. Dette i tillegg til den typiske afrikanske naturen i området, gjør safarien til en opplevelse for resten av livet.

Okavango Delta

Et av de mest utrolige villmarksreservatet i Afrika, med 15 000 kvadratkilometer vannkanaler, laguner og øyer. Hvert år strømmer flomvann  til Delta og skaper ørkenen om til en våtmarket med et dyreliv som ikke ofte kan oppleves andre steder.

Nyttig å vite:

Botswana grenser

Landet grenser mot Sør-Afrika i sør, Namibia i vest, Zambia i nord og Zimbabwe i nordøst.Botswana ligger på den sørafrikanske høysletta 1100 meter over havet.

Botswana hovedstad

Gaborone, 250.000 innbyggere

Trengs visum

Det er ikke visumplikt for norske statsborgere.

Valuta

Pula (BWP). 100 NOK = 88 BWP. Men man betaler i USD. Anbefaler å veksle i USD, 5,10 og 20 USD-sedler til tipsing

Klima

Botswana egner seg som reisemål hele året. Perioden mellom april/mai-oktober er den tørreste. Denne tiden har varme dager og kjølige netter. Det faller mest nedbør i perioden november-april, og dette er også den varmeste perioden.

Språk

Det offisielle språket er engelsk, men nasjonalt snakker nesten alle Setswana. I tillegg er det etniske grupper som snakker sitt eget språk

Tidsforskjell

Tidsforskjell: +1 time når det er sommertid i Norge

Veinettet

90% av veinettet er grusvei. Disse er imildertid brede og i god stand. Man bør være oppmerksom på at det enkelte steder er som å kjøre på glattis, p.g.a løst veidekke. Man bør ha premium cover på leiebilen: Dvs dekker stensprut og dekkskader. Det er ikke uvanlig med punkteringer.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com eller ringe oss på 41 46 56 68, hvor vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.