Afrika Safari – nå er det DIN TUR

Kenya,Tanzania og Zanzibar – et autentisk møte med mennesker, land og kultur

18. februar – 7. mars 2019

Autentiske Afrika

Tett innpå mennesker, natur og kultur

Karen Blixen Farm

Kasuri Smykkefabrikk

Vi setter spor i Mlingotini

Safari - tett på dyrene

Dra dit peppern gror - Zanzibar

Gruppetur til Kenya, Safari i Nord- Tanzania, sol og sjø ved det Indiske hav. Trygt vakkert og vilt, opplevelser i nære møter med land og folk. Du velger hvor mye du vil oppleve på denne turen. Vi tar deg med tett på mennesker, natur og dyr i et autentisk miljø. Nairobi, Giraff-parken, Karen Blixens farm, Kazuri og overraskelser med restaurant besøk. Vi møter Afrikas dyr – tett på med safari i de mest berømte nasjonalparkene. Vi beundrer Afrikas hverdag i lokale landsbyer. Bade- og strandliv i det Indiske hav, dans, matlaging, landsbyvandring og skolebesøk Bagamoyo, kulturopplevelser med folket tett på. Til slutt drar vi dit peppern gror.

Avreisedato

18. februar – 2019

Antall netter

17

Pris fra

34 200,- pr.person*

*prisen gjelder hele turen, – for enkeltdeler av turen, se priser nederst på siden

Perler, ekte og autentisk

Blixen, Kazuri, Safari, The Big Five, Migrasjon, Landsbyliv, Skolebesøk

Kenya – Nairobi

Nairobi, navnet som kommer fra masaienes «kjølig vann» er  hovedstaden i Kenya, 1800 meter over havet med en behagelig temperatur, Fra juni til august ligger temperaturen på cirka 16 grader, i februar og mars er temperaturen på cirka 19 grader. Nettene kan være kjølige. Nairobi er bare rundt hundre år gammel, og hadde i 2009 ca 3,1 millioner innbyggere. Omgivelsene til Nairobi er noe for seg selv. Noen timers biltur nord for byen reiser toppene av Afrikas nest høyeste fjell seg som en mektig ruin på 5199 meter høy.  Mount Kenya.  (Wikipedia)

Safari i Nord Tanzania

Safari – Serengeti, Lake Manyara, Ngorogorokrateret

Det er klart for spennende dager på Safari med Afrikas kjente parker som Serengeti villmarkas mekka med sine berømte sletter, som gir deg muligheten til å se The Big Five. Lake Manyara er kjent for sine tre-klatrende løver og for å være en frodig og grønn park. Her får du definitivt “jungelfølelsen”. Ngorogoro krateret er naturens 8. under i verden og vil garantert imponere deg! 

Bomani Beach

Bomani Beach Bungalows er et lite hotellet 60 km nord for Dar es Salaam, nærmere bestemt landsbyen Mlingotini med med 2 500 innbyggere. Hotellet er etablert av Solfrid Gjengseth og ligger ved kystens eneste lagune, i det Indiske hav.  Her er 12 rom fordelt på små bungalower hvor alle med utsikt mot sjøen. Hit reiser vi for å oppleve det genuine, i et nært møte med mennesker, natur og kultur. Omgivelsene innbyr til total avslapping, samtidig som det er mulig å delta i aktiviteter som båttur, dykking og snorkling. Vi kjører utflukter til landsbyer og byer i området. Her kan du lese mer om Bomani Beach.

Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe og  selvstendig del av Tanzania Hovedøyene er Unguja og Pemba samt mindre øyer som ligger rundt disse. Zanzibar har vært besøkt av arabiske og portugiske handelsfolk og var kontrollert av omanske sultanatet  før det ble britisk i 1890. Først i april 1964 slo Zanzibar seg sammen med den gang Tanganyika og ble omdøpt til Tanzania i oktober samme år.  Zanzibars hovedstad er Stone Tone og står i dag på UNESCO´s verdensarvliste.

Zanzibars hovedindustrier er krydder og turisme

Dagsprogram:

Detaljer kommer….

Dag 1, Ankomst Kenya - Nairobi

VELKOMMEN TIL AFRIKA- Kenya – Nairobi

 

Vi lander på flyplassen om kvelden og får skyss til hotellet nær sentrum. Etter en god natts hvile og en herlig frokost, blir vi henter for å få oppleve Nairobi fra sin beste side – en hel dag.

Dag 2, Nairobi - opplevelser

Karen Blixens Farm og Coffee Garden, hvor vi får historien om denne modige og kreative danske kvinnen som satte varige spor i området med sin kaffefarm

Kazuri en smykkefabrikk etablert for og av enslige mødre som har fått muligheten til å produsere og selge smykker av leire, Profesjonelt behandlet og framstår i de vakreste farger og design. I tillegg produserer de annen herlig keramikk-kunst. Her ligger det også an til shopping.

Giraff parken, hvor de truede giraffene blir tatt var på.  og Carnivore Restaurant er stedet for vi nyter kvelden med  et bedre måltid, anrettet og helt spesielt servert

 

 

Dag 3 - 8, Safari

Reise med fly Nairobi, Kenya med ankomst Kilimanjaro Airport. Her bli vi møtt av vår sjåfør med safaribilen og første etappe på vår 5 dagers  SAFARI er i gang!

Tidlig morgen flytur med varmluftsballong over Serengeti nasjonal park, Tanzania

Dag 1 – 2 Lake Manyara Nasjonalpark er kjent for sine tre-klatrende løver og for å være en frodig og grønn park. Her får vi definitivt følelsen av å være i jungelen.  Vi bor  i Tanganyika wilderness camp
Dag 2 – 4 Serengeti er nok den mest kjente nasjonalparken i Afrika, ja kanskje i hele verden.Villmarkas mekka med sine berømte sletter, som gir deg muligheten til å se The Big Five. Kubu Kubu Tented Camp hvor vi bor har perfekt beliggenhet I hjertet av Serengeti og med utsikt over steppene.
Dag 4 – 5 Ngorongoro-krateret er naturens 8. under i verden. Et imponere natur monument!  Vi bor  igjen i  Tanganyika wilderness camp
Dag 5 – skyss til Kilimanjaro Airport – fly til Dar es Salaam (inkluderes i den internasjonale billetten)

 

Dag 8 - 13, Bomani Beach Bungalows - landsbyliv ved havet

Fly til Dar es Salaam – Sjåføren fra Bomani Beach Bungalows henter på flyplassen og transporterer til fiskelandsbyen Mlingotini,
Her skal vi være i 5 netter, omgitt av autentisk kultur, uberørt natur og helt fritt for andre turister. Mat og drikke nytes sammen med strandliv og masse spennende opplevelser: www.bomanibeach.com

Inkludert i prisen er :

  • Landsbyvandring hvor vi rusler og hilser på menneskene som bor her, opplever deres dagligliv med butikker, matlaging osv. Vi avslutter med en konsert i en bakgård, der det lokale bandet sørger for fengende rytmer
  • Båttur mellom mangroveøyene i lagunen og ut til havet.
  • Bagamoyo-tur gir oss muligheten til å møte David Livingstones historie, vandre på fiskemarkedet og dersom det er ønskelig kan vi innta en hyggelig lunsj i en av de lokale restaurantene. (Mat & drikke ikke inkludert i prisen)

               

 

Dag 13 - 18, Zanzibar


Fra Bomani kjører sjåføren oss til Dar es Salaam for båttur til Zanzibar for alle sanser– et yndet feriemål for mange. Vi kombinerer opplevelser med late dager på stranda.

 

 

Inkludert i prisen er
2 netter i Stone Town på Tempo Hotel med frokost
Sightseeing i Stone Town med besøk på slavemarkedet og andre historiske steder, de trange gatene og det yrende folkelivet som avsluttes med middag på «Byens tak».

 

3 netter på  Dongwe Oceanview med halvpensjon, sol og sjø for late dager og oppsummering på Østkysten.

Prison Island– båttur til øya med de gedigne skilpaddene og Kryddertur på vei til østkysten og strandliv der

 

Hele reisen koster 34 200,- og inkluderer

17 netter i dbl – rom, alle med frokost, På Safari er helpensjon inkludert og på Zanzibar er middag inkludert etter turen i Stone Town.  Drikke kommer som tillegg

Transfer til og fra flyplass som beskrevet i dagsprogram – Alle skatter og avgifter til 3 x Nasjonalparker

Aktiviteter som beskrevet i dagsprogrammet

Flybilletter er ikke inkludert – dette gjør at du kan selv velge hvor du vil reise fra og når du vil reise hjem. Vi hjelper deg gjerne med å bestille flybilletter, via vår partner og gir deg anbefalinger i forhold til å velge selskap og reiserute.

Ønsker du å være med på deler av turen ta kontakt så legger vi opp reisen slik du ønsker:

Nairobi 2 netter pr person i dbl-rom med frokost: 3 200,-
Safari 5 netter pr person i dbl- rom med helpensjon: 19 900,-  (alle offentlige avgifter er inkludert i prisen)
Bomani-Beach-B 5 netter pr.person i dbl-rom med frokost: 4 000,-
Zanzibar 5 netter pr.person i dbl-rom med frokost: 8 900,-

Velger du hele pakken gir vi deg 1 800,- i rabatt!

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.