NAMIBIA

Massive sanddyner mot en klar blå himmel, en «uoppdaget» perle for deg som vil gå utenom de typiske turistløypene…

Fakta om NAMIBIA:

300 soldager i året med et klimaet er typisk for halvørkenområder. Landet har navnet fra den store Namib-ørkenen (50 000 m2) som strekker seg langs hele kystlinjen mot Atlanterhavet.
I Namibia finner vi et rikt dyreliv og storslått natur. Landet er spesielt kjent for sine massive sanddyner mot en klar blå himmel. Namibia er nokså «uoppdaget», og er er en perle for deg som vil gå utenom de typiske turistløypene. Bare her kan du dra på ørkensafari og lete etter de sky ørkenløvene og –elefantene,

Landet er tre ganger større enn Norge, og har bare litt over 2 millioner innbyggere.

En reise til Namibia byr på opplevelser utenom det vanlige, og et opphold her kan også kombineres med Sør-Afrika, Botswana og Victoriafallene.
.

Opplev NAMIBIA:

 

Ørkensafari - Skjelettkysten».

Ørken» og «safari» er ikke to ord man hører sammen så ofte. I et område hvor det regner mindre enn 10 mm årlig har utrolig nok både løver, elefanter og neshorn tilpasset seg omgivelsene. Dra på oppdagelse i det mektige landskapet langs «Skjelettkysten».

Windhoek

Hovedstaden ligger på et platå omgitt av fjell og beliggenheten gjør at dere mest sannsynlig vil ha sol fra skyfri himmel og høy temperatur om dagen, mens nettene er noe kjøligere. I Windhoek finner dere er utrolig flott utvalg kunsthåndverk og suvernirer, alt fra trommer og trefigurer på fortauene til edle stener i butikkene.

Swakopmund

Namibias fremste turistdestinasjon. Byen ligger som en oase mellom hav, ørken og sanddyner. Hit drar namibiere og andre ferierende for å slappe av ved stranden og boltre seg i sand- eller vannbaserte aktiviteter.

Sossulvlei

Sanddynene i Sossusvlei er blant de høyeste i verden og mest fotograferte motivene i Afrika sør for Sahara. Solnedgangen over ørkenlandskapet er utentvil en av de flotteste opplevelsene man kan ha i Namibørkenen. En tur i luftballong over dette landskapet er også et «must»!

Nyttig å vite:

Namibias grenser

Namibia ligger ut mot Atlanterhavet og grenser mot Angola og Zambia, Botswana og Sør-Afrika..

Trengs visum

Gratis visum ved innreise; vanlig turistvisum på inntil 3 måneder. I passet må det være minst to blanke sider ved innreise og det må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.

Valuta

Namibiske dollar NAD. 1 NAD = ca 0.60 NOK

Klima

I tørre sentrale Namib -ørkenen, kan sommer dagtemperaturer klatre til over 40 ° C , men kan falle til under frysepunktet i løpet av natten. Nedbør er tyngste i nordøst, som har et subtropisk klima . De nordlige og indre områder opplever «små regner ‘ mellom oktober og desember , mens hovedstormperiodenoppstår fra januar til april.

Språk

Hovedspråket er engelsk. Men siden Namibia tidligere var tysk protektorat, er det også mange tyske navn. Afrikaans er også utbredt

Tidsforskjell

Tidsforskjell: +1 time når det er sommertid i Norge

Veinettet

90% av veinettet er grusvei. Disse er imildertid brede og i god stand. Man bør være oppmerksom på at det enkelte steder er som å kjøre på glattis, p.g.a løst veidekke. Man bør ha premium cover på leiebilen: Dvs dekker stensprut og dekkskader. Det er ikke uvanlig med punkteringer.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com eller ringe oss på 41 46 56 68, hvor vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.