Vi er i Kerala – Gods own Country, kan det bli noe bedre?

Kerala er landstripen lengst sør-vest i India og dette er kanskje den delen av India som er best kjent for sine bademuligheter. Området er grønt og frodig, og i motsetning til områdene litt lenger nord er det god tilgang på vann. Kanskje litt for god til og med! Under monsuntiden som varer fra juni til september kan det komme 10000(titusen) millimeter nedbør, og da holder det ikke med en vanlig paraply lenger.

Innenfor kysten ligger det et nettverk av sjøer og elver, og  det er bygget kanaler som binder disse sammen. Kanalene ligger opp til to meter over bakkenivå og er bygget med strå, leire og det som måtte finnes av duk og presenning og det holder på vannet. Indias vannveier byr på en helt annerledes opplevelse – her går alt i halv fart.

På disse vannveiene er det båter som er det eneste kommunikasjonsmidlet – fra små kanoer som er håndlaget av de som bor i små hus og skur langs kanalene til store motoriserte prammer med overbygg, terrasse, aircondition og soverom.

Denne gangen fikk vi 20 meter båt som vi delte med et mannskap på tre – skipper, matros og kokk. De smilte fra øre til øre fra vi kom til vi dro, og snakket 20 ord engelsk til sammen – litt Ole, Dole Doffen-aktig hvor en startet og en fortsatte. Alt foregikk i langsom kino, og alt var veldig stille om bord. Litt uvant når vi akkurat hadde vært i New Dehli, hvor lydbildet har vært et helt annet. Vi satt på dekk to i fluktstoler og drakk kokosnøtter og bare så oss rundt.

Lunch og middag var slik det er på Indisk vis minst tre-retters måltider med et stort utvalg av forskjellige ingredienser. Vi hadde bedt spesielt om mildt krydder og hadde fått det bekreftet fra arrangøren. Vi lurer litt på hvordan det hadde vært om vi ikke hadde gjort det. Det var sterk og utrolig smakfull mat – servert på minimal plass av hele mannskapet.  De måtte trippe i små sirkler med hver sin servering og syntes vi var småspiste. Håper de koste seg etterpå med alt det de så fint hadde laget i stand til oss.

Etter et par timer la vi til på utsiden av to andre båter fra samme selskap, og så ble alle passasjerene fra de tre båtene geleidet over i en lang smal oversize-kano med plass til 12 med en garvet fisker som rattet. Det var en 4-hesters påhengsmotor med en avskåret plastdunk til motordeksel. Vi kjørte inn og ut av kanaler, under broer som var så lave at vi måtte bøye oss når vi passerte. På kanalbredden var det et yrende liv. Små hytter, med vaskeplasser for tøy, mennesker og diverse saker og ting De lot seg ikke merke av oss glanende turister som gled forbi i sakte fart. Det ble fortalt at Indiere er glade i å bli fotgrafert, – ialle fall om de ikke er sterkt troende muslimer.

Tilbake på husbåten vår tøffet vi videre og etter et par timer la vi oss til ved en elvebredd – uten et hus i sikte. Mørket kommer raskt, men først en nydelig solnedgang. Kvelden ble annonsert av kapteinen og et vaktskift på tre ble avklart.

Med en liten lyspære fra taket over oss satt vi og leste og koste oss med en boks Pepsi light, det eneste de hadde til salgs om bord. Regninga fra minibaren kom på 60 rupi pr boks i underkant av 7 kroner for hele turen. Den ble høytidelig presentert dagen etter med krav om underskrift fra gjesten. De tar ikke lett på papirarbeid og regnskap i India.

Om morgenen var det full oppdekking og vi satt og spiste frokost mens båten vår manøvrerte seg tilbake til «Cruiseterminalen» En overnatting var akkurat passe, og opplevelsen var fantastisk og annerledes.  På land ventet vår smilende sjåfør som skulle kjøre oss videre sørover til Trivandrum.  Logistikken var helt perfekt gjennom  hele turen vår og glem alle vitser om slapp Indisk holdning til tid. Det var vi som var seine, de var alltid på plass til tida – og gjerne 10 minutter før – og uansett når på døgnet vi skulle forflyttes.

Vi utforsker og deler våre Incredible India opplevelser. Vi vil gjerne høre hva kunne du tenke deg å oppleve i India – eller har du vært der så gi oss gjerne tips som vi kan ta med oss videre og dele med flere….

Gods own country... Kerala Backwaters

Hva ser vi langs veien kaptein?

Enkelt og greit - fremkomstmiddel

Hverdagen går sin gang langs vannveiene

I stillhet og ro...

Etter dagens arbeid ....kveldsbadet

Damene på broen

Kapteinen og Kokken