TANZANIA
I 1996 landet vi for første gang, min mann, tre av mine fire barn og meg selv, i Dar es Salaam Tanzania. Med oss på ferden hadde vi en koffert hver, men mye mer i «bagasjen» av forventninger om hva vårt ville valg innebære. Her skulle vi tilbringe to og et halvt år på et aldeles ukjent kontinent og i et fremmed, spennende land.

Det var i disse årene min lidenskap for Afrika vokste til et varig engasjement. I herlige, nære møter med staben, danseinstruktøren, tiggeren på hjørnet, gateguttene i byen eller damene på grønnsaksmarkedet ble grunnlaget dannet.  Et brennende ønske om å dele mine opplevelser med mange ble skapt. Gjennom latter, dans, sang eller stille gråt i en god samtale, ble ubrytelige bånd knyttet. Dessuten så jeg det skrikende behovet mine nye venner hadde for en jobb. En stabil inntekt som kunne bringe familien nærmere et verdig liv og i andre omgang utdanning for den oppvoksende generasjon. Da jeg reiste etter to og et halvt år, lå tanken der allerede.  Tenk om vi kunne komme tilbake  og ansette en av dem, om ikke annet så til å passe vår leilighet eller en feriebolig?

Fra AD Travel til Pearl Journeys

Med dette som bakteppe, og henvendelser fra  flere ulike hold som ønsket seg Afrika-tur, etablerte jeg mitt eget turoperatørselskap i 2004. Den gang het vi AD Travel. Vårt nye navn Pearl Journeys, gjenspeiler bedre at det er perlene vi vil dele. De er helt spesielle og skinner og varer.  Den uberørte naturen og de folketomme strendene i havgapet, tropeskogen og høyfjellet du ikke har sett maken. Det aller viktigste den autentiske kulturen i nære møter med menneskene i dagligliv og til fest.

Bomani Beach Bungalows

For å legge til rette for gode opplevelser i Afrika, trengte jeg mitt eget sted. Søket startet for jeg ville etablere meg midt i en landsby på ei strand. Her skulle det heller ikke være annen turisme. Jeg så det for meg, en herlig utsikt fra de planlagt bungalowene og uberørt natur i umiddelbar nærhet.

Dette fant jeg 6 mil nord for Dar es Salaam, i fiskelandsbyen Mlingotini. Det er et privilegium å høre til her, blant varme og generøse mennesker som viser både meg og gjestene våre at vi er velkommen.

Her har jeg nå bygget opp det lille hotellet med 12 rom. Vi har anskaffet en tradisjonell båt som vi tar med gjester på tur. I vår egen bil vi kan hente, bringe og kjøre sightseeing. I restauranten er selvsagt spesialiteten sjømat, som kommer rett fra båtene og til kjøkkenbenken noen få meter fra stranda. Slik ble Bomani Beach Bungalows et faktum og landsbyfolket gav meg tittelen Mama Bomani. Navnet tar jeg med meg resten av livet.

Sharing 4 Life

I slike omgivelser tok det meg ikke lang tid for å finne ut hva som trengtes bokstavelig talt rett utenfor porten min. Der lå en dårlig vedlikeholdt skole hvor 90 barn satt på gulvet i stedet for på pulter. Samt et lite hospital og selvsagt mange naboer som manglet mye. Hjelp til skolen ble iverksatt umiddelbart. Et prosjekt med å hjelpe kvinner til å starte business og videre små helseprosjekt ble også satt i gang. Dette ble satt i system gjennom fondet Sharing 4 Life og registrert i Brønnøysundregisteret kan føle seg trygge på at her går alle bidra dit de skal.