Dette er en spennende reise gjennom «bush og by» med opplevelser i kø! Vi starter i storbyen Nairobi i Kenya i to dager. Besøket på Karen Blixens Farm blir et sterkt møte med den danske kvinnens liv og virke utenfor byen. Under besøket i smykkefabrikken Kazuri får du oppleve hele prosessen fra en grov leirklump til vakre smykker, som produseres av enslige mødre.

Både lunch og middag denne dagen foregår i ganske så eksotiske omgivelser -henholdsvis Karens Coffee Garden og Carnivore Restaurant. Deretter bærer det sørover til Amboseli Nasjonalpark, hvor horder av dyr omgir bilen og vi overnatter i en camp omgitt av dyreliv.

Neste dag kjører vi til landsbyen Oloitokitok, hvor vi spaserer over grensen til Tanzania og blir møtt av en ny sjåfør. Han skal ta oss med til foten av Kilimanjaro, hvor vi nyter nærheten til fjellet et par døgn. Du kan velge å gå en tur gjennom egnskogen til første hytta. Hvis ikke det passer deg, blir du med på landsby- vandringen i Marangu Village, som byr på spennende møter med den lokale stammen Mchaga, inkludert en tur ned i grottene som de laget da de var i konflikt med Masaiene. I og omkring Marangu er det alltid travle markeder, hvor vi blir godt mottatt og kan studere handel og vandel på tradisjonelt vis.

For at du skal få oppleve mer av landet, tar vi en biltur fra Kilimanjaro til Det Indiske Hav. Der venter nye lokale opplevelser på vårt eget hotell BOMANI beach BUNGALOWS, i fiskelandsbyen Mlingotini. Her blir det nære møter med kystkulturen og de hyggeligeinnbyggerne som alltid ønsker oss velkommen.

Du som vil ha mer safari, får nå anledning til å møte flere dyr på nært hold. Tre dagers opphold i nasjonalparken er spekket med dyreopplevelser. Så legger vi nasjonalparken bak oss og «drar dit pepper’n gror» – Zanzibar. Her tar vi for oss av Stone Towns historie i lettversjon, besøker byens markeder og avslutter på et av byens tak hvor vi inntar en arabisk/zanzibarsk middag.

Vi tar selvsagt gjerne imot ditt ønske om gruppetur – send mail til info@pearljourneys.com

16 dager - en fargerik opplevelse

Kenya - Karen Blixens hus

Kazuri Smykkefabrikk

Amboselli Nasjonalpark - solnedgang

Ved foten av Kilimanjaro

Et nært møte med de innfødte

Ved det Indiske hav - Bomani Beach Bungalows

Safari - et møte de DE STORE

Zanzibar - krydderøyen og litt til...