TANZANIA

Eventyrlandet som rommer det meste. Fra toppen av Kilimanjaro til drømmestrender ved det Indiske hav, Dramatisk og uberørt landskap gir magiske møter med dyrene på savannen.

Fakta om TANZANIA:

Mye av det opprinnelige Afrika er bevart i Tanzania og er det største landet i Øst Afrika. 44 millioner innbyggere med Dar es Salaam som den største byen.  Politisk stabilt og ingen ulmende stammefeider, lav kriminalitet og anses derfor å være det tryggeste landet i Afrika.

Landets økonomi er jordbruksbaserte men har også utviklet en velstående turistindustri. Landskapet er fjellrikt med Kilimanjaro som bakteppe, og den vakre Serengeti-sletten. En reise til Tanzania er synonymt med safari for de fleste, og her kan man  få noen helt spesielle safariopplevelser i enkelte av nasjonalparkene. Men landet byr også på en rekke andre spennende opplevelser. Det handler ikke bare om dyr, det handler også om mennesker. De stolte og fargerike masaiene holder til sør for Ngorongorokrateret, og kystens muslimske swahili-arabere utgjør en annen spennende kultur.

Opplev TANZANIA:

Safari

Jakten på The Big 5 – safari, en reise der formålet oftest er å se ville dyr. De fem store består av elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard, og er de artene som er vanskeligst å finne. Det finnes en rekke parker i landet og vi hjelper deg å finne stedet som passer for deg og ditt reisebudsjett.

Zanzibar

Krydderøya -vi kjenner strendene, hotellene og attraksjonene. StoneTown med sitt konglomerat av kulturer og spennende historier er også stedet for et fantastisk gourmet-måltid som du må innta på den riktige tak-terrassen og få med deg solnedgangen som akkompagneres av bønnerop og klokkeklang fra de mange moskeene i byen.

Kilimanjaro

Afrikas høyeste fjell – 5895 moh Er du topp motivert og i turform, er sjansene god for å nå toppen. Flere ruter fører til toppen. Vi hjelper deg med valget av rute, tidspunkt, utstyr m.m. Vil du bare oppleve fjellets nærhet, lager vi en eksotiske tur for deg til 3 000 moh.

Bomani Beach Bungalows

Nyt den vakre utsikten fra bungalows nær stranden Her er du omgitt av uberørt natur og helt genuine tradisjoner. Vårt eget hotell ved Det Indiske Hav ligger meget sentralt i forhold til det du sikker ønsker deg å oppleve i Tanzania. I enkle rom, alle med herlig utsikt over lagunen og havet, kan du nyte ferien din, boka di, stranda og alle aktivitetene

Nyttig å vite:

Tanzanias grenser
Tanzanias grenser mot Uganda i nord, Rwanda, Burundi og Den demokratiske republikken Kongo i vest, Zamibi Malawi og Mosambik i sør. I øst ligger Indiske Hav
Trengs visum
Norske besøkende til Tanzania må ha visum.  Dette kan ordnes på flyplassen ved ankomst eller på forhånd via den tanzanianske ambassaden i Stockholm) mot gebyr. Dersom en ordner visum ved ambassaden i Stockholm så begynner visumet å løpe fra den dagen det er utstedt. Visumet har en varighet på 3 måneder. Pass må være gyldig i inntil 6 måneder etter innreise.
Valuta
Tanzania Shilling  1000 TZS = 3,48 kr
Klima
I Tanzania er klimaet tropisk selv om det er store geografiske forskjeller i landet. For eksempel faller det årligt mellom 400 – 2000 mm, fordelt over to regnperioder – det faller mest ved kysten og i høylandene, mens det er relativt tørt på sentralplateauet. Det er er mye sol året rundt i hele landet.
Språk
Nasjonalspråket er swahili, et språk som tilhører bantu-språkene. Det andre offisielle språket er engelsk. Andre språk som blir snakket er indiske språk og portugisisk,
Tidsforskjell
Tidsforskjell: +1 time når det er sommertid i Norge
Veinettet
Veinettet er av varierende kvalitet, og i regnsesongen kan de mange grusveiene kollapse.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com eller ringe oss på 41 46 56 68, hvor vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.