KENYA

Kenya

Landet – med de åpne gule savannene, de karakteristiske flate akasie trærne, en naturopplevelse med et overraskende mangfold. En moderne og flerkulturelt land. Vi gir deg turen du aldri vil glemme.

Kenya - Karen Blixen Farm

En modig og kreativ kvinne har satt sine varige spor.

Kenya - Kazuri Smykkefabrikk

Med de vakrest farger og design produserer og selger enslige mødre smykker av leire.

Kenyas mangfold

Lyset og naturen en stor opplevelse på safari-turen.

Fakta om Kenya:

Kenya er mer enn dyr og natur.

Nairobi er hovedstad og når vi lander her er det naturlig å besøke Karen Blixen hus. Vi kommer tett inn på hennes drøm og harde virkelighet i Afrika og blir fasinert av hennes historie.

Kenya byr på fantastiske safariparker, og et av høydepunktene er den spektakulære dyremigrasjonen mellom nasjonalparkene Masai Maria i Kenya og Serengeti i Tanzania. På safari er det ikke bare dyr som er i hovedfokus, men like mye et genuint møte med den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen.

Landet har også det vi nordmenn ofte lengter etter de endeløse sandstrendene her ved Mombasa – Malindi – og Kilfi-kysten. En liten flyreise fra Nairobi tar deg ut til den lille øya Lamu. Den største byen på øya har samme navn som øya, og ble grunnlagt på 1300-tallet noe som gjør den til landets eldste fremdeles bebodde by – og den best bevarte swahilibosettingen i Øst-Afrika.

Opplev Kenya:

Karen Blixens hus

Vi besøker farmen hvor denne modige og kreative danske kvinnen satte varige spor i området med sin kaffefarm.

Kasuri Smykkefabrikk

Enslige mødre produsere og selge smykker av leire. Profesjonelt, i de vakreste farger og elegant design

Giraff parken

I Giraff parken kommer vi nært innpå  Rotchildgiraffen som var utsatt for utryddelse. Parken er også et opplæringssenter for barn og unge.

Amboseli Nasjonalpark

På safari i Amboseli Nasjonalpark bor vi midt i parken og her er de fleste dyrene i Afrika er representert.

Nyttig å vite:

Namibias grenser

Namibia ligger ut mot Atlanterhavet og grenser mot Angola og Zambia, Botswana og Sør-Afrika..

Trengs visum

Gratis visum ved innreise; vanlig turistvisum på inntil 3 måneder. I passet må det være minst to blanke sider ved innreise og det må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.

Valuta

Namibiske dollar NAD. 1 NAD = ca 0.60 NOK

Klima

I tørre sentrale Namib -ørkenen, kan sommer dagtemperaturer klatre til over 40 ° C , men kan falle til under frysepunktet i løpet av natten. Nedbør er tyngste i nordøst, som har et subtropisk klima . De nordlige og indre områder opplever «små regner ‘ mellom oktober og desember , mens hovedstormperiodenoppstår fra januar til april.

Språk

Hovedspråket er engelsk. Men siden Namibia tidligere var tysk protektorat, er det også mange tyske navn. Afrikaans er også utbredt

Tidsforskjell

Tidsforskjell: +1 time når det er sommertid i Norge

Veinettet

90% av veinettet er grusvei. Disse er imildertid brede og i god stand. Man bør være oppmerksom på at det enkelte steder er som å kjøre på glattis, p.g.a løst veidekke. Man bør ha premium cover på leiebilen: Dvs dekker stensprut og dekkskader. Det er ikke uvanlig med punkteringer.

KONTAKT OSS FOR EN UFORPLIKTENDE SAMTALE

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com eller ringe oss på 41 46 56 68, hvor vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.