Skriv tekster som beveger – ta spennende bilder

Bli med Pearl Journeys og Bjørn Moholdt som arrangerer:

Kursleder og inspirator er Bjørn Moholdt.

Han har fotografert og skrevet i mer enn 30 år. Det begynte med fag i kreativ skriving i USA. Senere har han jobbet som journalist, fotograf, redaktør og foredragsholder. I åtte år ledet han Reiser & ferie. Har har også jobbet for Dagbladet, VG, Vi Menn, Scanorama, Norsk Ukeblad, samt flere utenlandske tidsskrifter, skrevet flere bøker, og er i dag ansvarlig redaktør for bransjebladet Travel News og redaktør i reisemagasinet Reis.

Reiseleder på turen er Solfrid Gjengset med lang erfaring i Tanzania

Hun begynte sitt Tanzania-liv i 1996 og eier PEARL JOURNEYS AS i Norge og BOMANI beach BUNGALOWS i Tanzania. Hennes største hjertesak er å bidra til trygge opplevelsesreiser med nære møter med land og folk. På gruppereisen suppleres hun også av profesjonelle, lokale guider.

Foto – og skrivekurs i Tanzania

Med et autentisk afrikansk miljø i fiskelandsbyen Mlingotini som kulisse og inspirasjonskilde viser journalist og fotograf Bjørn Moholdt deg hvordan du utformer tekst og bilder til en interessant og spennende historie. Underveis blir du kjent med skriveteknikker som er anvendelige både til feature- og reisereportasjer, reisebrev, blogger, din personlige scrapbook og for sosiale medier som f.eks Instagram.
Fotografiet er en vesentlig del av reisefortellingen. I landsbyen, på strendene og ute ved havet blir du introdusert for knepene som gjør deg til en mer spennende reisefotograf, og hva som kreves for å ta gode bilder med bred appell..

 

Reisetidspunkt

16. – 27. oktober 2018

Antall netter

11

Pris pr person

fra 20 900,-

Du kan enten være med på «hele pakken» eller velge vekk deler av arrangementet. Vi skreddersyr for deg!

 

Noen utvalgte bilder fra Bjørn Moholdt sin tidligere Afrika reise….
Hvem kan bli med på kurs og hva må jeg ha med meg?

Dette er et åpent kurs:
Er du en skrive- og foto-entusiast, profesjonell eller har du en drøm om å bli reiseskribent, blogger og ønsker å formidle din historie visuelt med bilder og ord, på papir og digitalt da er dette ditt kurs.

Du behøver:
1. Ingen forkunnskap, men det er en fordel at du kan ditt kamera. Type kamera spiller mindre rolle. Husk minnekort, lader og ekstern mus kan være en fordel.
2. Bærbar pc hvor du kan laste opp bildene for behandling og gjennomgang. Vi kommer til å bruke Adobes bildelagrings-progam og råfil-konverterer Lightroom. En prøveversjon på 30 dager kan lastes ned fra www.adobe.com
3. Har du allerede skrevet noen tekster eller har noen bilder du ønsker å få feedback på så ta de med.

Kursbeskrivelse med spennende detaljer - ta en kikk...

Gode tekster og bilder har ofte et felles utgangspunkt – evnen til observasjon, se det store i det lille, og fange motivet i det rette øyeblikket.

På kurset får du en god innføring i teknikkene knyttet til den gode teksten og de sterke bildene, motiver som får andre til å stoppe opp i undring, forbauselse, nysgjerrighet eller pur glede.
Noen av temaene vi kommer til å berøre er:
• grunnleggende skriveteknikker
• natur- og gatefotografiet
• hvordan sette sammen en bildeserie, etterarbeid (behandling og oppbevaring) av bildene
• hvordan selge min historie (pitching).

Storytelling
Et foto- og skrivekurs for formidlere
Hva som utgjør en god reiseskildring eller reportasje er det sikkert like mange svar på som det finnes lesere og reisejournalister. Vi finner en felles forståelse av hva en god reiseartikkel er, mot et stadig bredere multimedialt marked.

For å skape en kreativ reiseskildring eller få respons på salg av en reisereportasje er bildene fra turen helt avgjørende. En viktig del av kurset er hvordan du tar fengende bilder og setter disse sammen til en interessant beskrivelse (reportasjepakke).

Dette skjer i en teoretisk og en praktisk del.
Dag 1 – legger vi føringer gjennom en teoretisk tilnærming.
Dag 2 – er vi ute i felt
Dag 3 – bilder og tekster legges frem, og fotograf og skribent får en tilbakemelding på disse.

Før praksisdelen møtes vi i restauranten til en kort inspirasjonstime før vi vandrer ut i landsbyen eller på stranden.  Bjørn er tilstede for å veilede og gi råd. Her får du raskt tilbakemeldinger på hva som gjør et godt bilde. Vi øver oss på å fotografere mennesker og situasjoner i landsbyen og på stranda i tillegg til å samle informasjon til en artikkel.

Kursets innhold:
• Reportasjen – prosessen fra før avreise frem til en ferdig levert artikkel
• Reisefotografiets utfordringer – hvordan få beste mulig resultat med enklest mulige midler.

Reportasjen
• Historikk – dagens, gårdagens og morgendagens reisejournalistikk
• Klisjebruk
• Å fortelle en god historie – hvilke verktøy anvender vi?
• Journalisten i felt – hva kreves?
• Pitching – hvordan får jeg solgt artikkelen?

Fotografiet
• Intro kamera – utstyr
• Hvordan bruke begrensningene i utstyret til sin fordel
• Hva er et godt reisebilde? Om opptaksteknikker
• Gatefotografering – det rette øyeblikket
• Hva er et godt bilde?
• Utvelging, variasjon, presentasjon etc.

En reiseartikkel på sitt beste skaper en interesse og nysgjerrighet for et reisemål, i tillegg til forståelse og innsikt. Det motsatt er klisjefylte plattheter og tjener ikke til inspirasjon og reiselyst.
Målet med kurset er å se på reisereportasjen som en brobygger mellom kulturer, og som leverandør av spennende og engasjerende historier.

En reise med tre ulike rammer:

Bomani Beach Bungalows

Safari

Zanzibar - krydderøya

Bomani Beach Bungalows

Bomani Beach Bungalows er et lite hotellet 60 km nord for Dar es Salaam, nærmere bestemt landsbyen Mlingotini med med 2 500 innbyggere. Hotellet er etablert av Solfrid Gjengseth og ligger ved kystens eneste lagune, i det Indiske hav.  Her er 12 rom fordelt på små bungalower hvor alle med utsikt mot sjøen. Hit reiser vi for å oppleve det genuine, i et nært møte med mennesker, natur og kultur. Omgivelsene innbyr til total avslapping, samtidig som det er mulig å delta i aktiviteter som båttur, dykking og snorkling. Vi kjører utflukter til landsbyer og byer i området. Her kan du lese mer om Bomani Beach

Seks netter 16. - 22. oktober på Bomani inkluderer:
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost og middag i 6 dager
 • Tyve timer foto- og skrive undervisning inspirasjon, i gruppe og individuelt Foto og Skrivekurs med Bjørn Moholdt,
 • Landsbyvandring
 • Skolebesøk
 • Båttur i  lagunen og ut på havet med bading og fugletitting

Mikumi Nasjonalpark

Parken ble opprettet i 1964, og omfatter et område på ca 3 230 km² og er landets fjerde største nasjonalpark. Parken refereres ofte til som «Serengeti i miniatyr», fordi her tilbys den klassiske og langstrakte savannen, bare avbrutt av et ensomt akacietre, nå og da. Med andre ord akkurat slik viser det for oss når vi hører  safari og Afrika i samme setning. Parken har et rikt dyreliv som kan nytes hele dagen, og til slutt en fantastiske solnedgang. Mikumi har ennå ikke fått den berømmelse og anerkjennelse det fortjener (fra massene av turister), heldigvis – sier vi. For det  er langt færre turister i Mikumi enn de fleste andre parker med samme topografi.

To netter 22. - 24. oktober i Mikumi inkluderer:
 • 2 netter i dobbelt rom med full pensjon
 • Safaribil med hevbart tak, sjåfør og guide
 • Dag 1: Lunsj ved vannhullet – Ettermiddags game drive
 • Dag 2: Game drive før og etter frokost, en god lunsjpause i campen før vi tar en ettermiddagsdrive
 • Dag 3: Game drive før frokost.,
  og dere kan se fram til ”lokal” mat i en foredlet utgave i 2 dager.

Her kan du se en film fra Mikumi Nasjonalpark  og sjekke opp parkens egen hjemmeside

 

Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe og  selvstendig del av Tanzania Hovedøyene er Unguja og Pemba samt mindre øyer som ligger rundt disse. Zanzibar har vært besøkt av arabiske og portugiske handelsfolk og var kontrollert av omanske sultanatet  før det ble britisk i 1890. Først i april 1964 slo Zanzibar seg sammen med den gang Tanganyika og ble omdøpt til Tanzania i oktober samme år.  Zanzibars hovedstad er Stone Tone og står i dag på UNESCO´s verdensarvliste.

Zanzibars hovedindustrier er krydder og turisme

 

Tre netter 24. - 27. oktober på Zanzibar inkluderer:

I tillegg til alt som er inkludert på Bomani Beach og på Safari får du en strålende opplevelse med sol, bad og snorkling på Zanzibar med:

 • Skyss til hotellet
 • 3 netter i dobbeltrom på Tempo hotell med frokost
 • Sightseeing i Stone Town m/middag på en takterrasse, mat inkl, drikke kommer i tillegg
 • Besøk på en krydderfarm

Kombiner skrivekurset med topp-tur til Kilimanjaro

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62  alle ukedager 10 – 17.