Det autentiske Afrika – nå er det DIN TUR

Vi reiser sammen til Kenya, Tanzania og Zanzibar – et nært møte med mennesker, land og kultur

28. oktober – 13. november 2018

Autentiske Afrika

Tett innpå mennesker, natur og kultur

Karen Blixen Farm

Kasuri Smykkefabrikk

Mchaga-tradisjoner

Vi setter spor i Mlingotini

Safari - tett på dyrene

Dra dit peppern gror - Zanzibar

Gruppetur til Kenya, Killimanjaro, Bomani Beach, Safari, Zanzibar. Trygt vakkert og vilt, opplevelser i nære møter med land og folk. Du velger hvor mye du vil oppleve på denne turen. Vi tar deg med tett på mennesker, natur og dyr i et autentisk miljø. Nairobi, Giraff-parken, Karen Blixens farm, Kazuri og overraskelser med restaurant besøk. Vi møter Afrikas dyr – tett på med safari i to forskjellige nasjonalparkerVi beundrer Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro og besøk i lokale landsbyer i fjellet Bade- og strandliv i det Indiske hav, dans, matlaging, landsbyvandring og skolebesøk Bagamoyo, kulturopplevelser med folket tett på. Til slutt drar vi dit peppern gror.

Avreisedato

28. oktober – 2018

Antall netter

16

Pris fra

26 900,- pr.person for hele turen.

Perler, ekte og autentisk

Blixen, Kazuri, Oleitoktok, Mchaga stammen, Bomani og Mlingotni

Del 1: Kenya – Nairobi

Nairobi er hovedstaden i Kenya, og ligger i den sørlige delen av det sentrale høylandet, ca. 1800 meter over havet. Klimaet i Nairobi behagelig temperert, enda byen ligger sør for ekvator. Fra juni til august ligger temperaturen på cirka 16 grader, i februar og mars er temperaturen på cirka 19 grader. Nettene kan være kjølige. Nairobi er bare rundt hundre år gammel, og hadde i 2009 ca 3,1 millioner innbyggere. Omgivelsene til Nairobi er noe for seg selv. Noen timers biltur nord for byen reiser de forrevne toppene av Afrikas nest høyeste fjell, den 5199 meter høye vulkanen Mount Kenya, seg som en mektig ruin. Navnet Nairobi kommer av masaienes «kjølig vann». (Wikipedia)

Del 2: Kilimanjaro

Kilimanjaro-fjellet 5 895 m.o.h

Kilimanjaro er en av de 30 administrative regionene i Tanzania. Den dekker et areal på 13 209 km² og Moshi er det administrative senteret i regionen. Kilimanjaro-fjellet, som er det høyeste i Afrika, hører hjemme i denne regionen og grenser til Kenya i nord og øst, i sør til Tanga-regionen, i sørvest til Manyara-regionen og i vest til Arusha-regionen. Regionen er hjem til en del av Kilimanjaro nasjonalpark. (Wikipedia)

Del 3: Bomani Beach Bungalows

Bomani Beach Bungalows er et lite hotellet 60 km nord for Dar es Salaam, nærmere bestemt landsbyen Mlingotini med med 2 500 innbyggere. Hotellet er etablert av Solfrid Gjengseth og ligger ved kystens eneste lagune, i det Indiske hav.  Her er 12 rom fordelt på små bungalower hvor alle med utsikt mot sjøen. Hit reiser vi for å oppleve det genuine, i et nært møte med mennesker, natur og kultur. Omgivelsene innbyr til total avslapping, samtidig som det er mulig å delta i aktiviteter som båttur, dykking og snorkling. Vi kjører utflukter til landsbyer og byer i området. Her kan du lese mer..

Del 4: Mikumi Nasjonalpark

Parken ble opprettet i 1964, og omfatter et område på ca 3 230 km² og er landets fjerde største nasjonalpark. Parken refereres ofte til som «Serengeti i miniatyr», fordi her tilbys den klassiske og langstrakte savannen, bare avbrutt av et ensomt akacietre, nå og da. Med andre ord akkurat slik viser det for oss når vi hører  safari og Afrika i samme setning. Parken har et rikt dyreliv som kan nytes hele dagen, og til slutt en fantastiske solnedgang. Mikumi har ennå ikke fått den berømmelse og anerkjennelse det fortjener (fra massene av turister), heldigvis – sier vi. For det  er langt færre turister i Mikumi enn de fleste andre parker med samme topografi.

Del 5: Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe og  selvstendig del av Tanzania Hovedøyene er Unguja og Pemba samt mindre øyer som ligger rundt disse. Zanzibar har vært besøkt av arabiske og portugiske handelsfolk og var kontrollert av omanske sultanatet  før det ble britisk i 1890. Først i april 1964 slo Zanzibar seg sammen med den gang Tanganyika og ble omdøpt til Tanzania i oktober samme år.  Zanzibars hovedstad er Stone Tone og står i dag på UNESCO´s verdensarvliste.

Zanzibars hovedindustrier er krydder og turisme

Dagsprogram:

 

Vi hentes på flyplassen Nairobi og vi kjører til hotellet hvor vi skal bo i 2 netter – Best Western Meridian hotel Kenya

Vi lander på flyplassen om kvelden og får skyss til hotellet nær sentrum. Etter en god natts hvile og en herlig frokost, blir vi henter for å få oppleve Nairobi fra sin beste side – en hel dag.

 

 

 

  • Karen Blixens Farm, hvor vi får historien om denne modige og kreative danske kvinnen som satte varige spor i området med sin kaffefarm med mer:
  • Kazuri er en smykkefabrikk like ved. Her er det enslige mødre som har fått muligheten til å produsere og selge smykker av leire. Disse blir meget profesjonelt behandlet og framstår i de vakreste farger og design. I tillegg produserer de annen herlig keramikk-kunst. Her ligger det også an til shopping
  • Giraff parken, hvor de truede giraffene blir tatt var på. Vi får et nært møte med dem!
  • Carnivore Restaurant er stedet for å nyte et bedre måltid, anrettet og servert på helt spesielt vis. Her tilbringer vi kvelden

 

 

Vi får flere timer på safari i Amboseli Nasjonalpark denne dagen, hvor de fleste dyrene i Afrika er representert. Natta tilbringer vi på en flott lodge midt i parken.

I dag drar vi  i retning av Kilimanjaro. Vi krysser grensen til Tanzania ved Oleitokitok og drar til et hyggelig hotell ved fjellets fot. Når det er  klarvær får du et glimt av toppen fra den herlige hagen som omgir hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

Inkludert i programmet i dag er en tur inn i landsbyen vi ”bor” i og få nærmere kontakt med den mest dominerende stammen på stedet, mchaga. Her blir det natur og kultur på nært hold.


Alternativ:
Du tar en dagstur med guide gjennom regnskogen til første hytt på neste 3 000 moh og får ”nærkontakt” den tropiske regnskogen og livet der. Tillegg i prisen: Kr 900 inkl lunsjpakke, guide og parkavgift. 


 

 

 

 

 

 

 

I dag setter vi  kursen mot Det Indiske Hav, en biltur hvor vi opplever naturen og dagliglivet langs veien til BOMANI BEACH BUNGALOWS – der HVOR MENNESKER OG KULTUER MØTES – Et fantastisk utgangspunktet for et nært møte med land og folk, belligende mellom Dar es Salaam og Bagamoyo

Vi roer ned og nyter stille morgener ved lagunen.
Sol og hav, mennesker, kultur og natur er hovedingrediensene disse dagene

Vi ønsker at dette skal bli noen dager hvor du får gjort det du ønsker. Inkludert i oppholdet er aktiviteter som :

Landsbyvandring – ettermiddag
Skolebesøk/morgensamling – før frokost
Båttur – ifølge tidevannet
Sightseeing i Bagamoyo – halvdags tur, fra etter frokost

Det finnes også muligheten til – Dagstur til Dar es Salaam,

Ønsker du å se hva vil jobber med i landsbyen gjennom stiftelsen Sharing 4 Life – viser vi deg gjerne våre micro-prosjekter. Har du lyst å bidra så ta kontakt med oss…eller les mer på Sharing 4 Life

   

Safaribilen henter oss på Bomani og vi får en biltur gjennom spennende landskap- Turen til parken tar ca 6 timer. – alt avhengig av trafikken. Vi stopper underveis for benstrekk og noe å drikke/ spise.

Safari – «game drive» gjør vi i  bil m/hevbart tak. Guiden er godt kjent og vet mye om parken, og de fleste dyrene er representert her.

Her kan du se hvordan en familie hadde det på tidlig morgen game-drive i Mikumi

For de som vil være med til Zanzibar flyr vi fra parken til Zanzibar, kl 15:10

De som avslutter her  – kjøres til flyplassen i Dar

Zanzibar -krydderøya – Stone Town

Ankomst Zanzibar ca kl 17:00. Vår lokale representant har ordnet med skyss til hotel Tempo midt i byen Stone Town

Sightseeing i Stone Town inkl. middag å «byens tak»

Kryddertur – en opplevelse for alle sanser

Møte med en kvinne og en mann på øya – det daglige liv – Vi får anledning til å høre hvordan en dagliglivet er på øye i et tett møte med 2 av øyas faste beboere.

Vi har flere aktiviteter som er mulig å oppleve og som kan bestille i tillegg.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å dra til :

Prison Island, som aldri har hatt fanger, men som tok imot immigranter – når bor det skilpadder her

The Rock restauranten på toppen av en stor stein

Nakupenda Beach – båttur med snorkling

Svøm med delfinene på sørsida av øya. De bare venter på at du kommer og leker med dem. Kombiner det gjerne med å møte ”Redmonkeys” underveis!

Safari Blue – en dagstur med båt du aldri glemmer

 

Hjemreise med Transport til Dar es Salaam flyplass
Flybilletter tilbake til Norge – har du selv kjøpt!

Hele reisen koster 26 900,- og inkluderer

16 netter i dbl – rom, alle med frokost, 3 middager, 2 døgn inkl helpensjon – drikke kommer som tillegg

Aktiviteter som beskrevet i dagsprogrammet

Transfer til og fra flyplass og som beskrevet aktiviteter – Alle skatter og avgifter til 2 x Nasjonalparker

Flybilletter er ikke inkludert – dette gjør at du kan selv velge hvor du vil reise fra. Vi hjelper deg gjerne med å bestille, via vår partner

INSPIRASJON OG MULIGHETER

Du kan sende oss en mail på info@pearljourneys.com, ringe oss på 41 46 56 68 eller 90 60 06 62 vi er tilgjengelig alle ukedager 10 – 17.
På kontoret i Løkegården, Vesterled 15, Grimstad møter vi deg gjerne etter avtale.